LET’S DANCE WITH BOWIE Homage poznatom glazbeniku uz koncert grupe ‘The Gift’ i druge sadržaje

Boogaloo

Prošlo je godinu dana kako nas je napustio jedan od največih glazbenika, umjetnika svih vremena, a mnogi se još uvijek ne mogu pomiriti sa time da Davida Bowiea više nema među nama. Bowie je definitvno bio najzanimljivija ličnost pop kulture, bio je toliko sveopsežan da je zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavatelja, od onih najalternativnijih zaljubljenika u umjetnost, preko okorjeljih rockera do prosječnog pučanstva koji vole kvalitetnu pop glazbu.

U glazbenom svijetu gotovo da nema glazbenika na kojeg Bowie nije barem malo utjecao. Mnogi ga pamte i iz bogate glumačke karijere, kao glumca iz filmova i kazališnih predstava. Uglavnom, ne vjerujemo da postoji čovjek kojeg je Bowie ostavio ravnodušnog, a svi bi se složili da je bio mudar, talentiran i draga osoba. Iza sebe je Bowie ostavio bogat i raznovstan glazbeni opus sa kojim se rijetko tko može mjeriti. Njegov posljednji album ‘Blackstar’ koji je objavljen na njegov rođendan 8. siječnja 2016. godine, samo dva dana prije smrti, je definitivno remek djelo sa puno mistike i zagonetnih poruka koje još dan danas nisu dešifrirane do kraja.

Nedavno su mediji album proglasili najboljim albumom prošle godine, što definitivno i jest. Pored toga ‘Blackstar’ je najprodavaniji album lani, a David Bowie je proglašem osobom 2016. godine u magazinu ‘Time’.

David Bowie je postigao jedne od najvećih tiraža sa svojim albumima, devet platinastih, jedanaest zlatnih i osam srebrnih tiraža te preko 140 milijuna prodanih albuma. Godine 1996. ovaj osebujni autor uvršten je u Rock and Roll Hall of Fame i jedan je od najuspiješnijih glazbenika svih vremena.

U subotu 21. siječnja će se u zagrebačkom Klubu Boogaloo održati homage Davidu Bowieu pod nazivom ‘Let’s Dance With David Bowie’ na kojem ćemo odat počast Bowievom liku i djelu, povodom godišnjice smrti i proglašenja ‘Blackstara’ albumom godine.

Očekuje vas koncert novosadske grupe ‘The Gift’ koja će odsvirati sve hitove David Bowiea od „Space Oddity“, „Starmen“, „Changes“, „Ziggy Sturdust“, „Man Who Sold The World“, „Sorrow“, „Rebbe, Rebbel“, „Heroes“, „Ashes To Ashes“, „Let’s Dance“, „Under Pressure“, „Moder Love“, „Hello Spaceboy“ „The Stars (Are Out tonight)“,…. do posljednje „Blackstar“.

“Novosadska cover petorka The Gift izvodeći edukativni muzički sadržaj, britanski rock’n’roll 80-ih i 90-ih, donosi publici autentičan scenski nastup baziran na plesnim pokretima velikih muzičkih ikona. Na ovim prostorima se napokon, osim pukog sviranja ili ‘skidanja’ pjesama, može osjetiti nešto malo više magije u muzici. Inzistiranje na interakciji s auditorijumom, prisnosti koja istovremeno šokira i oduševljava prisutne lascivnim i grotesknim pokretima, probijanjem barijere stagea, čestim silaženjem u publiku, i najzad, fizičkim dodirom sa slobodnijim fanovima koji se odlično provode. Ovakvi događaji su imitacija nečega što se nekada stvarno odigravalo u klubovima u Britaniji, kao i uspiješan bijeg od surove stvarnosti”

                                                                                  (PPRESC- Aleksandar Vukelić)

Uz koncerttu su zanimljive projekcije David Bowievih video spotova i fotografija, a nakon koncerta veliki 80’s Party na kojem će Tomi Phantasma ‘vrtit glazbu’ koja je povezana sa David Bowiem, kao npr. Eurythmics, Iggy Pop, T-Rex, Queen, Depeche Mode, Bauhaus, Simple Minds, Blondie, INXS, Talking Heads, Ultravox, Soft Cell, Alphaville, OMD, New Order, Joy Division, The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, Yazzo, Pet Shop Boys, The Smiths, Suede, EKV, The Stranglers, Human League, Placebo, Editors, Pixies, Nine Inch Nails,…. i naravno puno Bowiea.

Početak eventa je najavljen za 21 sat, pretprodajna mjesta su: Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockamark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Tratinska 47, Octopus – Gundulićeva 31, Eventim – www.eventim.hr

MH Concerts & Twilight Promotion još najavljuju:

21.01. Let’s dance with DAVID BOWIE – tribute by THE GIFT – Boogaloo, Zagreb
10.02. 2017. THE DOORS ALIVE – Tvornica Kulture, Zagreb
12.02.2017. DEVIN TOWNSEND PROJECT + BETWEEN THE BURIED AND ME + LEPROUS – Tvornica Kulture, Zagreb
13.03.2017. SABATON + ACCEPT + TWILIGHT FORCE – Dom Sportova, Zagreb
23.03.2017. CHILDREN OF BODOM – Tvornica Kulture, Zagreb
09.04.2017. MAYHEM – Vintage Industrial Bar, Zagreb

Let's Dance with Bowie - Tribute by The Gift - 21.01.2017. - plakat

Komentiraj