Lenart: “Djelatnici Žinićeva ureda pratili su mailove zaposlenika županije”

Zastupnik HSS-a u Hrvatskom saboru Željko Lenart kazao je za N1 kako tri godine upozorava na ponašanje HDZ-ovog župana Žinića, “čovjeka koji omalovažava županijske vijećnike i koji je trgovinom u županijskoj skupštini stvorio većinu”.

“To je čovjek koji se bahato odnosi i prema svojim zaposlenicima i protivnicima. Čovjek koji se provodi po proslavama i bahati se po županiji”, rekao je.

Podsjetio je i na prijetnje novinarki Đurđici Klancir. “To je bio prvi atak župana na slobodu govora i slobodnu novinarstva. Na svim primanjima, župan Žinić sa sobom vodi načelnika PU Sisačko-moslavačke. Ivo Žinić pokušava djelovati na sve institucije RH kako bi mogao biti vladar u Sisačko-moslavačkoj županiji”, ističe.

Kaže kako je nesretni potres razotkrio cijelu aferu oko Žinića.

“Da se to nije dogodilo, vjerojatno bi Ivo Žinić ostao neokrznut u cijeloj ovoj priči. Nakon niza njegovih nespretno izrečenih izjava, krenulo se u istraživanje. Došli smo u poziciju da HDZ aktivira svoj model kojim brani svoje zastupnike i ukoliko to ne uspije, onda ti isti dužnosnici daju ostavke”, rekao je Lenart.

Govorio je i o nekretninama Ive Žinića. “Župan Žinić nažalost je shvatio da to što je bio branitelj ne daje mu za pravo da sebi uzima kuće. U ovom slučaju imamo čovjeka koji misli da mu sve pripada. Ovo je jako ružna priča oteti nekome kuću pored živih ljudi koji su ovdje živjeli. Stavio je ljagu na cijelu svoju familiju i svoju djecu. Kad se svjetla pozornice ugase, normalno da će ga HDZ uhljebiti negdje u nekom ministarstvu na pristojnu plaću”, smatra Lenart.

Rekao je da je još prije 2 godine dobio informaciju o Žinićevim nekretninama te uputio zastupničko pitanje Ministarstvu hrvatskih branitelja i Ministarstvu državne imovine te da taj odgovor nikad nije dobio.

“Ja sam često upozoravao s govornice na ponašanje Ive Žinića. Postoji afera praćenja mailova zaposlenika SMŽ od strane djelatnika ureda župana Ive Žinića i niz stvari koje su se zataškavale. Ja sam pozivao osobno gospodina Plenkovića da obuzda gospodina Žinića”, kazao je Lenart.

Komentiraj