Ledena bajka – najljepši advent Srijema i Slavonije

Autor:

Grad Vinkovci

Vinkovci su pripremili čaroban blagdanski ugođaj svoje Ledene bajke u kojoj će najmlađe dočekati domaćin Snješko Vinko, pravi slavonski snjegović sa šokačkim šeširom i prslukom ukrašenim dukatima i zlatovezom, a gosti će uz klizanje i slavonske delicije uživati u koncertima

Advent je pred vratima i užurbano se pripremaju lampice, ukrasi, ali i glazbeni nastupi, adventske kućice, klizališta i sva ostala uzbudljiva iznenađenja. Advent je vrijeme za druženje s prijateljima i obitelji u bajkovitom ambijentu koji zavlada ne samo u našem gradu i regiji, već u cijelom svijetu. Mirisi hrane i pića, ugodna glazba, smijeh, radost i zajedništvo stvaraju poseban ugođaj u svakom čovjeku i pripremaju ga za najradosniji kršćanski blagdan – Božić.

Već tradicionalno, Vinkovci pripremaju čarobni predblagdanski ugođaj na svom adventu – Ledenoj bajci – za koji vjerujemo da je najljepši advent Srijema i Slavonije. Ove godine sve započinje paljenjem prve adventske svijeće 2. prosinca u velikom gradskom parku, a središte okupljanja bit će ispred predivne vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice. Produžetak je to pješačke zone, dio nekadašnjega korza, koji će ove godine blistati tisućama lampica. Veliko klizalište bit će okruženo ugostiteljskom ponudom u šarmantnim adventskim kućicama gdje će ugostitelji nuditi tople i hladne napitke, slavonske specijalitete i tradicijske proizvode. Nikako ne smijemo zaboraviti Djeda Božićnjaka koji će sve posjetitelje, a posebno djecu, rado primiti u svojoj čarobnoj kućici.

Zahvaljujući samostanu sv. Antuna Padovanskoga, a u povodu 800. godišnjice uprizorenja prvih živih jaslica, Vinkovci će imati žive jaslice

Poseban domaćin od ove godine je i Snješko Vinko – pravi slavonski snjegović sa šokačkim šeširom i prslukom ukrašen dukatima i zlatovezom. Rado će se pridružiti djeci u njihovim aktivnostima i popratiti sva događanja ovoga adventa.

Koncerti zabavne glazbe bit će petcima, a subote su protkane duhovnom glazbom. Bit će tu nastupi Orion Full banda, Tomislava Marića ToMe, TS Fijakera i D-mola te sastava Babylon i bendova vinkovačke glazbene scene. Vrhunac će biti 23. prosinca kada će svoj koncert održati Emanuel band

Na radost najmlađih posjetitelja predviđen je niz radionica u knjižnici i dječje zimsko kino. No posebnost vinkovačkog adventa predstavlja ovogodišnji jubilarni 10. Koncert na Gimnaziji. Posebna je to glazbena poslastica u kojoj sudjeluje preko 100 izvođača i koji prigodnim glazbenim programom učine ovo vrijeme još čarobnijim.

Vinkovčani i njihovi gosti moći će uživati u bajkovitom ambijentu klizališta na otvorenom i ostalim bogatim sadržajima sve do 7. siječnja 2024. FOTO: Grad Vinkovci

Prvi put, zahvaljujući samostanu sv. Antuna Padovanskoga, povodom 800. godišnjice uprizorenja prvih živih jaslica i u Vinkovcima će biti uprizorene žive jaslice na blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca, u 16 sati.

Klizalište i ostali sadržaji bit će na raspolaganju do 7. siječnja 2024. godine. Ledena bajka iz godine u godinu privlači sve veću pažnju posjetitelja i odličan je primjer grada koji radi na uređenju svojega izgleda, ali i ulaže u manifestacije i time aktivno gradi svoje turističko mjesto na mapi Lijepe Naše.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.