LAS VEGAS Policija u hotelskoj sobi napadača pronašla cijeli arsenal oružja, kod kuće imao i eksploziv

EPA/PAUL BUCK

Policija u Las Vegasu i dalje pokušava otkriti motive iza masovne pucnjave u kojoj je živote izgubilo 59 osoba, a još 527 ih je ozlijeđeno. Napadač Stephen Paddock (64) otvorio je vatru iz sobe na 32. katu hotela Mandalay Bay, a ‘izrešetao’ je gomilu ljudi koja se skupila na festivalu coubtry glazbe u nedjelju navečer.

U hotelskoj sobi ubojice policija je pronašla 23 komada oružja, te još 19 u njegovoj kući u Nevadi. Ipak, još uvijek se ne nazire mogući motiv iza pucnjave, najsmrtnonosnije masovne pucnjave u američkoj povijesti. Istražitelji nisu našli nikakve poveznice s međunarodnim terorizmom, a Islamska država u ponedjeljak je u čak dva navrata preuzela odtgovornost za pucnjavu, navodeći kako je Paddock bio ‘njihov vojnik’. Paddock nije imao nikakav kriminalni dosje.

Paddock je živio umirovljeničkim životom u mirnom gradu Mesquite, sjeveroistočno od Las Vegasa. Navodno je živio sa Marilou Danley, koja je u vrijeme napada bila u Japanu i policija smatra kako nije povezana s napadom. Policija je u domu Paddocka pronašla još 19 komada oružja, eksploziva i nekoliko tisuća komada streljiva, kao i neke elektronske naprave koje se trenutno istražuju.

Dio oružja je Paddock kupio legalno ovog proljeća u Las Vegasu. Šerif Joe Lombardo smatra da se radi o izdvojenom napadu, kojeg je amerčki predsjednik Donald Trump nazvao ‘činom istinskog zla’.

Komentiraj