LANE MOJE… Nakon Plenkovićeve ‘čupalice’, javio se i Jelinić: ‘Nije majka karala sina što se kockao, nego što se vadio’

Autor:

Saša Zinaja/NFOTO, Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što se premijer Andrej Plenković obratio medijima posljednjeg dana kampanje i komentirao snimke Nacionala u kojima vrijeđa DP i Most te medije i predsjednika Zorana Milanovića optužuje za urotu, na svom Facebook profilu javio se i glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić.

Objavu Berislava Jelinića prenosimo u cijelosti.

Lane moje, nije majka karala sina što se kockao, nego što se vadio. Znači boli duša ranjena, lijepo ga je čut kako se pokušava dodvoriti biračima desnice. Kaže da je Nacional praktički izveo diverziju. Ajde. Ne razumije čovjek funkcioniranje medija, pa neću o tome previše. Ali pričati o sastanku za 300 ljudi, pa onda reći da je to bio interni sastanak. Ajde bar je potvrdio neke tehničke detalje koje je Nacional objavio – da se zatvoreni sastanak dogodio u subotu. Točno, bilo je to u rano popodne.

Nacional je snimku dobio predvečer. Kad smo čuli kakve stilske figure u tom govoru koristi, nismo oklijevali potrošiti noć da je adekvatno prezentiramo javnosti. Možda bi mu bilo mudrije da je odlučio predizbornu šutnju proširiti i na današnji dan. Cijela snimka dolazi tijekom dana na portalu Nacionala. Idemo dalje, rekao bi Ivo Sanader“, napisao je Jelinić.

‘Milanović prepisuje članke Bere Jelinića…’

Plenković je posebno u jednom dijelu svog monologa posebno napao Zorana Milanovića, pa čak i pokazao neku vrstu ljubomore ili razočarenja zbog medijskog tretmana koji Milanović uživa. Učinio je to tako da je optužio Nacional i još neke medije, za koje smatra da uzdižu Milanovića. U tom dijelu monologa na zatvorenom sastanku izjavio je sljedeće:

‘I on meni ima tretman kao da je bog kandidat za premijera. Umjesto da ga svi razore, da ga mediji ne prate, izoliraju ga, da mu na pressicu ne dođe nitko. Shvaćate? Nema te kulture dovoljno u hrvatskom političkom prostoru da prepozna kakve se katastrofalne demokratske anomalije trenutno zbivaju. I kaos informacijski. Jer ova klika lijevih medija, pet ključnih medija koji nas ruše, a njega ne diraju ili ga dižu… To je Nacional, to je N1, to je Index, to je 24 sata i to je Telegram. To su svi u grupama, jedan napiše članak, u pet minuta je na svih pet platformi, ista stvar. Milanović prepisuje u svojih zadnjih nekoliko pressica, nastojeći prebaciti teret na nas, je li to Ina, Škugor, je li to ovo, je li ono, prepisuje članke Bere Jelinića i Jasmina Klarića. Shvatite… Kao što i ovih pet godina isključivo prepisuje…. Sve se odvija uvezano. Shvatimo to ljudi. Morate znati kao ljudi koji su politički angažirani, bili premijeri ili šefovi temeljnog ogranka. To svi morate razumjeti.

EKSKLUZIVNA SNIMKA! PLENKOVIĆ KAO MAMIĆ: Nosite im kući listiće, organizirajte kombije… Par organizacija je gore od Torcide i Boysa…

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.