Lamborghini Invencible i Autentica, posljednje jurilice iz Sant’Agata Bolognese s motorom V12

Autor:

Lamborbhini

Nose različito ime, ali ova dva modela su coupe i roadster verziji istog automobila slavne tvrtke iz Sant’Agata Bolognese. Oba su bazirana na modelu Lamborghini Aventador, ali su ih u Centro Stile opremili manje-više istim dijelovima karoserije, ali drugačijim krovom, spojlerom i ostalim aerodinamičkim dodacima, svaki u jednom primjerku i u bliskoj suradnji s kupcem.

Dizajneri su crpili inspiraciju iz drugih ekskluzivnih modela Lamborghini – Sesto Elemento, Reventon i Veneno, pa oba  imaju prednja svjetla u obliku strelice, oštro izrezan prednji dio i ventilacijske otvore u stilu modela Lamborghini Essenza SCV12 samo za utrke.

Lamborghini Invencible  Foto: Lamborghini

Bočna silueta većim je dijelom preuzeta s modela Lamborghini Aventador, no s istaknutijim usisnicima zraka, nekim linijama podsjeća na Lamborghini Countach, a naplatci djelomično od karbonskih vlakana podsjećaju na paukovu mrežu. Straga središnje mjesto zauzimaju tri masivne, središnje postavljene ispušne cijevi.

Za pogon je zadužen poznati visokoturažni benzinac s direktnim ubrizgavanjem 6.5 V12, snage 781 KS i okretnog momenta 720 Nm, koji snagu prenosi na sva četiri kotača preko ISR mjenjača sa sedam stupnjeva prijenosa.

To za Lamborghini znači i posljednji oproštaj od njihovog legendarnog V12 stroja, budući da će njihova nova perjanica, nasljednik modela Lamborghini Aventador s plug-in hibridnim pogonskim sklopom, biti predstavljena početkom ožujka.

Lamborghini Autentica Foto: Lamborghini

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.