Lady Gaga organizira koncert za Svjetsku zdravstvenu organizaciju

U subotu, 18. travnja, održati će se veliki koncert pod nazivom One World: Together at Home koji organizira Lady Gaga i koji će se moći pratiti na tv postajama i preko interneta. Ovim koncertom prikupljati će se sredstva za Svjetsku zdravstveno organizaciju radi borbe protiv koronavirusa te će se slaviti svi zdravstveni radnici diljem svijeta. Na koncertu će, pored Lady Gage, nastupiti Billie Eilish i njen brat Finneas, Lizzo, J Balvin, Stevie Wonder, Paul McCartney, Billie Joe Armstrong iz grupe Green Day, Alanis Morissette, Burna Boy, Andrea Bocelli, Chris Martin, pjevač grupe Coldplay, Eddie Vedder, pjevač grupe Pearl Jam, Elton John, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban i Lang Lang.

Voditelji tog događaja biti će Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert a najveće američke tv postaje prenositi će koncert koji će se moći gledati i preko interneta jer će ga prenositi svaki važniji streaming servis i društvena mreža, od YouTubea do Facebooka. Sutradan će britanski BBC One prikazati snimku koncerta.

Svjetska zdravstvena organizacija i njezina platforma Global Citizen partneri su u produkciji ovog događaja. Na konferenciji za novinare svjetske zdravstvene organizacije Lady Gaga je izjavila kako je prošlog tjedna pomogla da se prikupi 35 milijuna dolara za platformu Global Citizen i to donacijama 68 kompanija diljem svijeta. Kako je rekla, cilj je ovog koncerta da filantropisti i uspješni poslovni ljudi doniraju novac u fond za borbu protiv koronavirusa.

Komentiraj