La Liga je novi sponzor malog velškog tima s ogromnim imenom

Autor:

Visitor centre at Llanfairpwllgwyngyllgo-gerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (Llanfair-PG.), Anglesey, North Wales, United Kingdom, Europe PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxONLY Copyright: NigelxBlythe 16-3248

Visitor Centre AT    PG Anglesey North Wales United Kingdom Europe PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxONLY Copyright NigelxBlythe 16

Nigel Blythe/GuliverImages

Jude Bellingham, Robert Lewandowski, Luka Modrić – samo su neka od velikih imena koja trenutno igraju u LaLigi. Sada se španjolska nogometna liga povezala s najvećim imenom u sportu. Ili, točnije, najdužim imenom: velškom momčadi Clwb Pêl Droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch Football Club.

Momčad, sa sjedištem u Sjevernom Walesu i poznatija kao CPD Llanfairpwll FC, trebala bi biti sponzorirana od strane LaLige tijekom tekuće sezone. Logo lige “LL” pojavit će se na prednjoj strani Llanfairpwllovih dresova, koji na klupskom grbu nose puno ime grada od čak 58 slova.

“Ovo je stvarno izvanredno partnerstvo za nas”, rekla je predsjednica kluba Samantha Jones-Smith. “Ne samo da je to najuzbudljivija suradnja koju je klub ikada imao, već nam također omogućuje da napredujemo na terenu i izvan njega”, dodala je.

U priopćenju za javnost naglašava se da će novi dres svoj debi imati u subotu kada se Llanfairpwll, koji trenutno igra u petoj ligi velškog nogometa, suoči s Holyhead Townom. “Ovdje imamo sjajnu grupu koja je stvarno predana donošenju uspjeha klubu”, rekao je trener Gwydaf Hughes.

“Ovo novo partnerstvo s LaLigom donosi dodatnu profesionalnost na našu stranu i znam da momci jedva čekaju da s ponosom nose novi dres od ove subote i tijekom cijele sezone”, poručio je.

Za ovo obalno selo, smješteno na otoku Anglesey, kažu da ima najduže ime grada u Europi. To nije izvorni naziv, ali ga je u devetnaestom stoljeću smislio lokalni postolar kako bi privukao turiste u to područje.

Llanfairpwll, koji sljedeće godine slavi 125. obljetnicu, nije jedini velški tim koji je postigao međunarodno priznanje. Wrexham, pod vlasništvom holivudskih glumaca Ryana Reynoldsa i Roba McElhenneyja, postao je globalno poznato ime posljednjih godina, a prošle je sezone napredovao u League Two, četvrtu ligu engleskog nogometa.

Wrexham osigurao promociju u Football League Two! Hollywoodski vlasnici pustili i suzu

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.