KUŠČEVIĆ ‘O slučaju Svetimira Marića mora se očitovati Povjerenstvo za sukob interesa’

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak kako se o slučaju ostavke Svetimira Marića, brata ministra državne imovine Gorana Marića, na mjesto člana Uprave tvrtke Tehnički servisi željezničkih vozila, mora očitovati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, kako bi utvrdilo ima li u tom slučaju sukoba interesa.

Uoči sjednice Vlade novinari su Kuščevića pitali kako gleda na slučaj brata ministra Marića te je li moralno to što je imenovan u Upravu te tvrtke, a ministar je rekao kako smatra da to mora netko drugi odlučiti, primjerice Povjerenstvo za sukob interesa.

“Ukoliko ima sukoba interesa onda nije u redu, ukoliko nema, nema”, poručio je Kuščević i dodao: “Ako je čovjek stručan, ako nema utjecaja, ako nitko na ništa nije utjecao, onda ne vidim problem”.

Novinare je zanimalo i što bi on napravio da je na mjestu ministra Marića. “Ja svog brata ne bih štitio”, izjavio je ministar graditeljstva i prostornoga uređenja.

Svetimir Marić, brat ministra Gorana Marića, dao je u četvrtak ostavku na mjesto člana Uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila.

“Zbog uvida u sve refleksije u javnosti, kojima je stvorena atmosfera medijskog linča zbog navodnog sukoba funkcije moga brata Gorana, ministra u Vladi RH, i mog imenovanja – povlačim svoj pristanak na obnašanje dužnosti člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o.”, priopćio je Svetimir Marić.

Ističe kako je u 34 godine radnog iskustva u sustavu HŽ-a proveo više od 25 godina, te je u istom najviše gradio i stekao osobni profesionalni životopis. Napominje da je u tom sustavu u pet mandata obnašao menadžerske dužnosti (oko 18 godina), a izvan sustava još 5 godina.

Njegov brat, ministar Goran Marić, najavio je da će se o tom slučaju očitovati u 13 sati na konferenciji za novinare u Ministarstvu državne imovine.

Komentiraj