Kultni “Stvor” dobiva remake, pronađena šira verzija adaptirane knjige

Poznato je da su horor klasik Johna Carpentera „Stvor“ (The Thing) iz 1981. godine, kao i njegov prethodnik „The Thing from Another World“ iz 1951. godine, temeljeni na knjizi „Who Goes There?“ pisca znanstvene fantastike Johna W. Campbella Jr. Knjiga je prvi puta objavljena 1938. godine, da bi 2018. godine otkriveno da postoji šira verzija s dodatnih 45 stranica. Naime, prije dvije godine  američki pisac i izdavač John Betancourt objavio je kako je „Who Goes There?“ zapravo kraći dio knjige „Frozen Hell“. Cijeli tekst knjige nikada nije pronađen sve do prije dvije godine. Sada je objavljeno kako će filmske kompanije Blumhouse i Universal Studios snimiti filmsku adaptaciju knjige „Frozen Hell“.

Kako je to prošli tjedan objavio producent filma Alan Donnes, ugovori su potpisani i sve je postalo službeno. On je naveo kako se radi o remakeu filma „Stvor“ koji će biti proširen i obogaćen dodatnim odlomcima iz knjige „Frozen Hell“ koji su desetljećima bili izgubljeni. „Novi film sadržavati će najbolje od Carpenterovog filma ‘Stvor’, zatim od filma ‘The Thing From Another World’ te od obje knjige  ‘Frozen Hell’ i ‘Who Goes There?’”, napisao je Donnes.

Film „Stvor“ sa Kurtom Russellom u glavnoj ulozi odavno je postigao kultni status, a priča filma odvija se na Antartici, gdje grupa znanstvenika otkriva izvanemaljsko biće koje ih terorizira i koje može preuzeti oblik svakog od znanstvenika. Nastavak filma nikada nije snimljen ali je 2011. godine snimljen istoimeni prequel sa  Mary Elizabeth Winstead i Joelom Edgertonom u glavnim ulogama.

Komentiraj