KUJUNDŽIĆ “Pozivam da se slučajevi korupcije prijavljuju”

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u utorak je potvrdio kako je inspekcija obavila nadzor u Metkoviću i sada se nalazi u Splitu. Novinarima je kazao kako je na tijelu preminulog dječaka obavljena obdukcija.

“Prema zakonu uvijek je potrebna suglasnost obitelji osim u slučajevima nagle smrti. U ovom slučaju izvedena je obdukcija”, rekao je ministar u Koprivnici, gdje je otvoren rekonstruirani prostor za dijagnostiku magnetne rezonance u Odjelu za radiologiju Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek.

Kujundžić je rekao kako je ovdje ‘prvenstveno riječ o tragičnom događaju’. “Otišao je dječak koji je do prije deset dana bio zdrav. Izjave pojedinaca ne mogu komentirati”, komentirao je izjavu voditeljice Hitnog zavoda u Metkoviću koja je rekla kako je “kod sepse uvijek neizvjestan ishod” te da medicina za nesretnog dječaka nije mogla ništa učniti.

Ponovio je kako je korupcija ‘veliko zlo, pogotovo u medicini’ te podsjetio kako i u Ministarstvu imaju preventivne programe. “Mogu nam se dojaviti konkretna imena kako bismo to prevenirali”, rekao je ministar apelirajući još jednom da se slučajevi korupcije u zdravstvu prijavljuju, prenosi N1.

Podsjetimo, devetogodišnji dječak preminuo je prošlog tjedna u KBC-u Split od posljedica sepse. Dva dana prije smrti s Hitne u Metkoviću su ga dva puta poslali kući, dok su ga u ponedjeljak poslali pedijatrici, nakon čega je prebačen u KBC gdje je umro.

Komentiraj