Krstičević ponovno objašnjavao situaciju sa svojom imovinskom karticom, HRT si pomogao – titlovima

Hrvatska radiotelevizija u četvrtak je emitirala izjavu ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića, u kojoj objašnjava, ili pokušava objasniti stanje sa svojom imovinskom karticom.

Podsjetimo, portal Index jučer je objavio da je u svojoj imovinskoj kartici Krstičević prepolovio vrijednost kuće iako ju je prije 12 goidina platio dvostruko više.

Krstičević je pokušao još jednom objasniti što je to točno upisao ili nije u imovinsku karticu, a nacionalna TV kuća za to je upotrijebila – titlove. Usput je ‘prevela’ njegove riječi na standardni hrvatski jezik.

Evo što je rekao:

“Što se tiče kuće u Žaboriću… Kad sam popunjava karticu aa.. Piše tip nekretnine. Ja kažem vikendica. Vidimo sada posjedovni list, da je kuća s okućnicom. Kad je pisalo površina, ja napišem 120 stambene površine.

Vidimo sad nisam prijavija tih 182 kvadrata okućnice. I to je gola… Istina. Što se tiće kupnje kuće, kupljena dvi tisuće četvrte godine. Aa…

Inače kuća sagrađena osamdeset i druge godine, znaju se ljudi od kojih sam kupija. Kupoprodajni ugovor 160 tisuća eura. Ovjeren kod bilježnika, predat. Plaćen porez državi za tu kuću sa okućnicom, trista dva kvadrata.

Kad sam upisiva poreznu, odnosno kad sam upisiva imovinsku karticu u tom trenutku nakon dvanaest godina znam kako je izgledala ta unutarkuća i to sve skupa, ja sam to procijenija, nisam tada se veza na ovaj dio kupoprodajnog ugovora…

Jel piše opet u imovinskoj kartici približna procijenjena vrijednost… I ja sam stavija osamdeset i tri tisuće eura”, kazao je, u originalu, Krstičević.

Krstičević Povjerenstvu poslao novu imovinsku karticu, pa ju povukao na doradu

Komentiraj