Krstičević Povjerenstvu poslao novu imovinsku karticu, pa ju povukao na doradu

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa dostavio je novu imovinsku karticu, javlja N1.

Portal piše da je Krstičević karticu povukao na još jednu doradu nakon što je Povjerenstvu predao novu imovinsku karticu. Povjerenstvo čeka i te izmjene, pa će objaviti dopunjenu karticu.

Kartica bi trebala biti objavljena tijekom dana.

Podsjetimo, Krstičević u imovinskoj kartici nije prijavio potpunu kvadraturu i vrijednost vikendice u Žaboriću blizu Šibenika, i dok financijska procjena vrijednosti nekretnine iz 2004. iznosi oko 160.000 eura, ona iz 2016. godine iznosi tek 83.000 eura.

Index je objavio kako je ministar kuću po pola kupio sa suprugom, kojoj je u prosincu 2004. darovnim ugovorom prepustio svoju polovicu. Od tada je ona jedina vlasnica nekretnine. Prenosi da je u imovinskoj kartici umanjena kvadratura na površinu od 120 metara četvornih, a okućnica se i ne navodi.

Krstičević je sinoć za Dnevnik Nove TV rekao da je porez platio na 160.000 eura te nije oštetio državu nego to napravio sebi na štetu. “Kuću sam kupio za 160.000 eura i iza toga ovjerio ugovor kod bilježnika, prijavio Poreznoj koja je izračunala porez. Platio sam porez na vrijednost od 160.000 eura. Kuća je stara, iz 1982. godine i ja sam to tako povezao, i evo ništa”, rekao je.

Komentiraj