KREŠIMIR MACAN ‘Bio sam uz Todorića kad je potpisao aktivaciju lex Agrokora’

Facebook

Stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan u velikom intervjuu za tportal progovorio je o najburnijim danima u Agrokoru, u trenucima kada je u koncern doveden Antonio Alvarez te kada je Ivica Todorić potpisao zahtjev za aktiviranjem lex Agrokor.

Macan je tada u koncern bio pozvan ‘gasiti požar’ u pogledu komunikacija s javnošću.

“Taj kratki angažman od tjedan dana na vrhuncu krize u travnju je moj prvi i jedini kontakt s koncernom zasad, pa i sa samim Ivicom Todorićem. Nezaboravnih pet dana, totalna centrifuga, ali vrijedno iskustvo. Zadatak nam je bio da komunikacijski pomognemo Antoniju Alvarezu u njegovu pokušaju restrukturiranja koncerna uz pomoć banaka, no s obzirom na to da je ostalo premalo vremena, a koncern je bio u blokadi, Ivica Todorić aktivirao je lex Agrokor i s time je moj angažman završio”, rekao je Macan.

Na pitanje što se odvijalo u Agrokorovu tornju 7. travnja, kada je Todorić potpisao lex Agrokor i ostavio prezaduženi koncern ‘hrvatskoj državi’, Macan je odgovorio da je to bio ‘najnapetiji dan ikada’.

“Kada se vidjelo da nema druge, zaigralo se na kartu lex Agrokor, iako je Todorić pokušao pronaći sve druge opcije. Nemojmo zaboraviti da već sljedećeg petka nije bilo novca za plaće u tvrtkama u sastavu koncerna. On je to jednostavno morao potpisati i na tome se radilo do zadnjeg trenutka. Ja sam svjedočio tome potpisivanju. Bio je smiren kao pravi lider u ključnom trenutku, no sam čin bio je izuzetno emotivan. Vjerujem da je on u tom trenutku bio svjestan toga da nikada više neće doći u taj Agrokor kao vlasnik. Odobrio je poruke poslane tog dana, pa i ono ‘sve predajem hrvatskoj državi’ jer je želio istaknuti koliko je vrijednosti kroz godine stvorio kroz ulaganja koncerna. Da ostavlja i dugove, tada još nismo znali. Nitko nije. On je jedini znao pravu situaciju i on je bio taj koji je sve vrijeme donosio odluke i bio ‘predsjednik’ kojem se ne protuslovi”, rekao je Macan za tportal.

Komentiraj