Krenuo festival CirkoBalkana! Sudjeluju umjetnici iz sedam zemalja

Autor:

Press

Do 3. srpnja u Zagrebu se održava CirkoBalkana – regionalni festival suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru. Riječ je o desetom izdanju festivala koji je počeo 2013. godine kao suradnički projekt Cirk´Oblique-a iz Francuske, Cirkusfere iz Srbije i Cirkorame iz Hrvatske – s ciljem dovođenja i postavljanja cirkuskog šatora kao nezavisnog prostora za izvedbu, edukaciju i kreaciju.

Ove jubilarne godine na festival dolaze umjetnici i umjetnice iz Belgije, Francuske, Nizozemske, Španjolske, Italije, Srbije i Hrvatske, a programski će biti ravnopravno zastupljene kako predstave za odrasle tako i one za djecu i čitavu obitelj.

U sklopu festivala u suradnji s Teatroskopom, Francuskim institutom u Hrvatskoj i Tjednom suvremenog plesa od 2.6. – 4.6. odvijat će se konferencija fokusirana na regionalni razvoj suvremenog cirkusa i plesa kao ravnopravnih kategorija u izvedbenim umjetnostima.

Osim bogatog izvedbenog programa festival kao i svake godine nudi i bogat prateći program edukacije profesionalaca, zagovaračkih aktivnosti, rezidencijalnog programa, edukativnih aktivnosti za djecu, izložbi, kviza znanja, kao i kvalitetan glazbeni program uz cjelodnevne vikend aktivnosti.

CirkoBalkana festival održava se svake godine u Zagrebu u proljeće i Beogradu na jesen.

U četvrtak od 19:30 sati u Histrionskom domu održat će se predstava ‘May B’ Maguy Marin, jedno je od najamblematičnijih djela suvremenog francuskog plesa, stvorenu 1981. godine, koja je postala jedanim od najvećih klasika izvedbenih umjetnosti.

U isto vrijeme u Cirkuskom šatoru CirkoBalkana u dvorištu Pogona Jedinstvo i kluba Močvara, Trnjanski nasip bb, na rasporedu je predstava ‘Duel’, koprodukcija skupina Cirkorama, Cirkusfera i Un loup pour l’homme.

MAGUY MARIN: ‘Umjetnost mora igrati važnu ulogu u onome što nas dijeli’

OZNAKE: cirkobalkana

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.