KREGAR “Kampanja tek sada počinje. Bandić će naći način da zagorča život svojoj protivnici”

HINA/ Damir SENČAR

Profesor s Pravnog fakulteta Josip Kregar jutros je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao lokalne izbore i trenutno stanje u Vladi.

Kregar navodi da rečenicu ‘Vlada funkcionira’ koriste svi premijeri u trenucima krize, pa tako i Andrej Plenković. “Nama nedostaju ministri u ključnim ministarstvima, to nisu stvari koje bi smjeli ignorirati. Vlada, ako želi, može djelovati kao tehnička vlada, ali je pretpostavka da se raspišu izbori”, rekao je Kregar.

Cijela ga sizuacija podsjeća na kartašku igru – svi blefiraju jer imaju loše karte. Kregar kaže da političari ne vole izbore usred ljeta, te dodaje da bi novi izbori najbolje odgovarali HDZ-u jer druge stranke imaju unutarnjih problema. “Kalkulacija odgađanja izbora ne stoji. Izbori po sadašnjem zakonodavstvu će dovesti do toga da male stranke žure u velike koalicije a to nije dobro za demokraciju”, smatra.

O slučaju kupovine glasova kaže da je značajan politički skandal, koji je mora riješiti. Smatra i da bi političke stranke trebale dići buku oko toga, ali to ne rade jer, kaže, nemaju čistu savjest.

Poručuje da kampanja za izbore počinje tek sada. “Milan Bandić je postojeći gradonačelnik i iskorištavat će taj status, u sadašnjoj izbornoj kampanji je bio nevidljiv, samo je podsjećao da je tu. Ali to sada možda neće biti slučaj i naći će način da zagorča život svojoj protivnici, a i veliko pitanje je i tko će izaći na drugi krug. Dobro veli Mrak Taritaš kada poziva na referendum. Rezultat je neizvjesan”, objašnjava.

Komentiraj