KOSOR “Osobno sam nazvao Hasanbegovića i ispričao mu se”

Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u petak je za N1 komentirao jučerašnje ozglasavanje zagrebačkog proračuna. Podsjetimo, ruku za proračun zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića podigao je i sada već bivši HSLS-vac Miroslav Polovanec.

“Na tijelima stranke je donesena odluka da glasamo protiv proračuna. Jedan od naših zastupnika je glasovao drugačije, nažalost mandati su osobni, ne stranački. To je problem Sabora i Skupštine”, rekao je Kosor i dodao kako bi se trebao mijenjati zakon.

Kosor je otkrio i kako se osobno ispričao Zlatku Hasanbegoviću zbog izjave Polovaneca da neće dopustiti da mu diktiraju ljudi čija prezimena nisu zagrebačka. “Iza takvog stava HSLS ne stoji, mi smo zgroženi. Nazvao sam Hasanbegovića i rekao da to nije stav HSLS-a. Mi smo stranka koja misli da se građane po toj osnovi ne može dijeliti. Vrlo je ružan stav i očekujem da će se ispričati Hasanbegoviću. Nije član stranke”, istaknuo je Kosor.

Naglašava i kako razumije ljutnju Hasanbegovića na njega osobno i na HSLS jer im nije prošla politička igra. Navodi kako su Neovisnima za Hrvatsku u fokusu europski izbori. “Znaju da ako ne osvoje jedan mandat da će kao opcija nestati s političkog tržišta”, kazao je.

Rekao je i da se na njega vršio pritisak da se koalicija s državne preslika i na zagrebačku razinu i to još od lokalih izbora. “Mi nemamo ništa protiv suradnje s HDZ-om, pogotovo nemamo ništa protiv suradnje s Plenkovićem, ali imam protiv suradnje s Bandićem. Bio sam s njim u koaliciji na nagovor Ive Josipovića, izašao sam i više se nikad nećemo naći u koaliciji s Bandićem”, zaključio je predsjednik HSLS-a.

Komentiraj