KORONAVIRUS: 235 oboljelih, 29 novih slučajeva

“Čuvajte sami sebe i čuvate drugi. Budite vani, ali obucite se dobro. Stavite kape, rukavice, debele jakne, šal preko usta. I držite razmak. Ne radite paniku. Prehladit ćete se i onda misliti da imate koronu”, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, javlja Index.

Od jučer u 16 sati u Hrvatskoj je zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestilo je u nedjelju ujutro Ravnateljstvo civilne zaštite. Ukupno je to 235 oboljelih, kazala je na konferenciji za medije ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježena su još 3 slučaja virusa COVID-19 što sada čini ukupnu brojku od 10 oboljelih.
Svi se osjećaju dobro i u stabilnom su stanju. Svi kontakti novooboljelih su stavljeni u samoizolaciju te se obrađuju.
U karanteni se nalaze 56 osoba: od čega 32 hrvatska državljanina i 24 osobe stranog državljanstva.
Broj osoba u samoizolaciji se povećava zbog kontakata oboljelih osoba koje također imaju mjeru samoizolacije.

Koronavirus je prema procjenama kriznog stožera veći izazov od potresa, ocijenio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

“U ime Stožera civilne zaštite RH mogu jamčiti da ćemo nastaviti komunikaciju kao što smo imali dosad, i u krizi s koronavirusom, koja još traje i koja je po našim procjenama veći izazov, i u ovoj sada s potresom”, istaknuo je Božinović.

Komentiraj