Konvoji wagnerovaca spremaju se napustiti Bjelorusiju. Na granici ih čekaju Lukašenkove trupe?

Autor:

epa10816489 A handout picture made available by Russian Investigative Committee shows Russian emergency service work on the site of the plane crash near the village of Kuzhenkino, Tver region, Russia, 23 August 2023. An investigation was launched into the crash of an aircraft in the Tver region in Russia on 23 August 2023, the Russian Federal Air Transport Agency said in a statement. Among the passengers was Yevgeny Prigozhin, the agency reported.  EPA/RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

EPA/RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITEE

Nakon što su iz Wagnera i Kremlja potvrdili da je u padu zrakoplova kod Moskve poginuo Jevgenij Prigožin, Nacionalni centar otpora priopćio je kako konvoji Wagnerovih boraca napuštaju Bjelorusiju i idu prema Rusiji.

Izvori u Bjelorusiji kažu su da su neki Wagnerovi bazni logori već demontirani u noći sa srijede na četvrtak te da su članovi privatne vojne skupine formirali konvoje za napuštanje zemlje.

“Konvoji vjerojatno idu prema granici s Rusijom“, rekli su u Centru.

Prema izvorima Centra u Bjelorusiji, bjeloruska vlada nije odobrila povlačenje skupine plaćenika. Bjeloruske specijalne službe navodno pokušavaju presresti konvoje na granici.

BBC je također objavio tu vijest uz napomenu da nema još službene potvrde. Dodaje se da su sve mobilne mreže u blizini kampova pale.

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin i njegov istaknuti zapovjednik Dmitrij Utkin bili su među putnicima u zrakoplovu koji se srušio u Rusiji, objavila je ruska vladina agencija za zrakoplovstvo dodavši da nitko od putnika nije preživio, prenosi Jutarnji list.

Wagner najavio osvetu: ‘Krećemo!’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.