Tko je Dmitrij Utkin?

Autor:

Grey Zone/Telegram

Ruska uprava za civilno zrakoplovstvo potvrdila je da je u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila ranije u srijedu poginuo Jevgenij Prigožin, a potvrđeno je da je poginuo i Dmitrij Utkin. 

Iako je Jevgenij Prigožin bio zaštitno lice privatne vojne skupine Wagner, smatra se da je Dmitrij Utkin taj koji bi trebao srediti stvari.

Europska unija navodi ga kao osnivača Wagnera, a grupa je navodno dobila ime po njegovom pozivnom znaku – posveta jednom od Hitlerovih omiljenih skladatelja. Lako je shvatiti zašto Utkin nije Wagnerovo lice – za početak, prekriven je brojnim nacističkim tetovažama, uključujući svastiku i SS munje.

Utkin je bio potpukovnik u vojnoj obavještajnoj službi GRU i dva puta je raspoređen u Čečeniji. Kaže se da je koristio strah kako bi zadržao vlast te je optužen za umiješanost u brojne ratne zločine. U Homsu, u Siriji, navodno je izdao naredbu da se dezerter pretuče na smrt i da se taj čin snimi, piše SkyNews.

Popis putnika

Telegram kanal “Grey zone” povezan s Wagnerom objavio je tko su bili putnici u zrakoplovu. Kako navode, u njemu su bili Jevgenij Prigožin, Dmitrij Utkin, Sergej Propustin, Jevgenij Makarjan, Aleksander Totmin, Valerij Čekalov, Nikolaj Matušeev te kapetan Aleksej Levšin, kopilot Rustam Karimov i stjuardesa Kristina Raspopova.

Wagnerov kanal: ‘Prigožin je umro od posljedica djelovanja izdajnika. Bit će najbolji i u paklu!’

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.