Nel Pavletic/PIXSELL

KONFERENCIJA O SLUČAJU FRLJIĆ Pusić: “Sve je više prijetnji i zaoštravanja situacije”

Oliver Frljić, Vesna Teršelič i Zoran Pusić organizirali su u 11 sati konferenciju za novinare zbog provala ali i poruka intendantu riječkog HNK-a koje su se odvijale prošlog tjedna. Konferenciju za novinare organizirala je Antifašistička liga, piše portal Index.

“Dvije simultane provale malo su previše da bi bila slučajnost” kazao je Zoran Pusić te dodao kako je riječ o prijetnjama. Naglasio je kako se govor mržnje s portala se preselio u politički govor. Pusić je rekao kako je atmosfera usijana, te naglasio kako je glavni tajnik Milijan Brkić poručio da oni koji misle da su ugroženi napuste Hrvatsku.

“Sve je više prijetnji i zaoštravanja situacije te većina ljudi misli da je samo pitanje vremena kada će situacija eskalirati”, rekao je Pusić te dodao kako ne može vjerovati da je hrvatska politika pala “na mafijaške grane”, prenosi Index.

Vesna Teršelič, čelnica Dokumente, pozvala je premijera Tihomira Oreškovića i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da osude govor mržnje i prijetnje.

Podsjetimo, intendant riječkog HNK Oliver Frljić priopćio je da je netko provalio u njegov stan, ali i u stan njegove djevojke.

“Učestale prijetnje kojima sam izložen gotovo od prvog dana intendanture u riječkom HNK, a kojima je značajan doprinos dao i dio aktualne političke vrhuške – u tom kontkestu svakako treba izdvojiti predizborno obećanje prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, da će riječki HNK ponovno učiniti hrvatskim i narodnim kad osvoji vlast, kao i nedavno pismo predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, u kojem je našla puno razumijevanja za nesnošljivost prema pojedinim javnim osobama, uključujući i mene, te time dala zeleno svjetlo ulici da se obračuna s nacionalnim vješticama – ovaj vikend dobili su i novu dimenziju jer su se preselili i na bližnje mi”, napisao je Oliver Frljić u posebnom priopćenju.

Komentiraj