Šesti koncert “Pozdrav ljetu” violončelistice Ane Rucner na brdu Srđ poviše Dubrovnika pratilo je u srijedu u 5 sati ujutro nekoliko stotina posjetitelja kako bi na taj način dočekali prvi dan ljeta.

“Uživala sam. Evo šesta godina zaredom i nevjerojatno je da to već toliko traje. Događaj na kojem se svi zajedno možemo veseliti i slaviti prvo sunce prvog dana ljeta. Zadovoljna sam jer je došao veliki broj posjetitelja”, rekla je Rucner nakon koncerta.

Uz nju su na koncertu koji je ove godine bio u znaku romske glazbe nastupili i vokalni ansambl Arije, bend Filipa Gjuda, Mario Rucner, violist, i pjevač, tenor Ivan Jelić.

“Đelem, đelem”, “Kiko kiko” i “Androverdan” samo su neke od tradicionalnih pjesama koje su izvedene, a čelistica je na Srđu, osim sviranja, pokazala i vokalne kvalitete te otpjevala s kolegom Ivanom Jelićem romantičnu pjesmu “To je bila ljubav”.

Rucner svake godine dio sredstava od koncerta koji se održava u sklopu festivala “Ana u Gradu” daruje u humanitarne svrhe, a ove godine odabrala je mladu glazbenicu Karmen Maškarić kojoj će pokloniti gudalo te joj poželjela mnogo uspjeha na glazbenoj akademiji i karijeri.

Na koncertu su jutros bili i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, kao i predstavnici Turističke zajednice Dubrovačko neretvanske županije i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Komentiraj