Koncerti pred publikom u parkiranim automobilima sve popularniji

Marko Prpic/PIXSELL

Koncerti pred publikom u parkiranim automobilima su postali nova opcija za glazbenike. Velika parkirališta ili livade pokazali su se idealnim lokacijama  za manje koncerte. Uz nešto skuplje ulaznice, publika ipak može uživati u izvedbama omiljenih grupa, pjevača, DJ-a.

Country glazbenik Brett Kissel i njegov band su nedavno održali takav koncert u Saskatoonu. Najveći grad u kanadskoj provinciji Saskatchewan nije iznimka i slična glazbena događanja sljedećih će se mjeseci vjerojatno održavati i na drugim lokacijama.  Kissel i članovi grupe su nastupili pred publikom, koje je bila u svojim automobilima ili u blizini  vozila. Pozornica se nalazila na velikoj udaljenosti od prvog reda automobila, a glazbenici su svirali iza ploča od prozirnog pleksiglasa.

Mogućnost širenja zaraze koronavirusa na ovakvom koncertu je svedena na minimum. Primjer slijede i drugi popularni kanadski bandovi, koji bi mogli održati i kraće turneje.

Stručnjaci ističu kako će se uobičajena koncertna događanja u većem obliku vraćati postepeno, no upitan je odaziv publike i isplativost takvih projekata. Veliki američki trgovački lanci sve više ustupaju svoja parkirališta i za potrebe drive-in kina i čini se kako će se ovaj trend nastaviti.

Komentiraj