Kompanija Jessice Albe izašla na burzu, glumica zaradila 2,6 milijuna dolara

Kompanija The Honest,  čija je osnivačica glumica Jessica Alba, izašla je u srijedu na burzu te je u prvom danu kroz IPO (inicijalna javna ponuda) zaradila 413 milijuna dolara. Tijekom dana, cijena dionice porasla je za 40 posto te je na kraju dosegla iznos od 23 dolara. Radi se o kompaniji koja se bavi prodajom proizvoda za djecu poput pelena te prirodnih proizvoda za ljepotu i koja je prvog dana na burzi dosegla vrijednost od 1,4 milijarde dolara. Kako javlja The Hollywood Reporter, to je Jessici Albi istog trenutka donijelo dividendu od 2,6 milijuna dolara. Osim toga, glumica je vlasnica 5,6 milijuna dionica kompanije koje su vrijedne blizu 130 milijuna dolara.

„Uspjeh kompanije uvelike ovisi o njenoj povezanosti sa Jessicom Albom“, navodi se u izvještaju kompanije prilikom izlaska na burzu u kojem stoji i kako ona može u bilo kojem trenutku napustiti kompaniju. Uz to, stoji kako je slijedeći korak širenje kompanije The Honest izvan Amerike pri čemu će se koristiti Honest brend te globalna popularnost Jessice Albe.

Jessica Alba osnovala je kompaniju The Honest 2012. godine, a u ožujku prošle godine progovorila je o svojoj odluci da se odmakne od glume i posveti poduzetništvu.  Priznala je da je stvaranje brenda i razvoj kompanije užasno težak posao i u jednom trenutku nije znala treba li se tome posvetiti u potpunosti. „Trebalo mi je tri i pol godine da nađem partnere, pri čemu me je mnogo njih i odbilo. Morala sam naučiti kako se kompanija stvara i razvija. Nastojim biti sve bolja i bolja poduzetnica ali to je nešto sasvim drugo od korištenja svog utjecaja, slave i imena te odrađivanja medijskih poslova“.

Komentiraj