HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ml

KOMADINA ‘Većinom pozitivni pokazatelji ostvarenja županijske razvojne strategije’

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ustvrdio je u ponedjeljak kako je pozitivna većina pokazatelja vezanih uz ostvarenje strategije razvoja županije od 2016. do 2020. godine, da se projekti odvijaju prema planovima, ali je i istaknuo kako se lokalne jedinice, koje očekuju pomoć županije u ostvarenju projekata, još moraju strpjeti.

“Županijski proračun nisu pjesme po željama, ne može sve odjednom rješavati”, izjavio je Komadina na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare.

Naveo je kako je u porastu broj djece u vrtićima, studenata u studentskim domovima, više je putnika u zračnoj luci Rijeka, više dolazaka i noćenja turista a pada broj kažnjivih djela te vatrogasnih intervencija, što govori o kvalitetnoj preventivi.

Više je registriranih sportskih trenera u klubovima te udruga, manje je nezaposlenih, a zaposlenih nije više, što po županovim riječima znači da su se zaposlili ili otišli izvan županije.

Komadina je najavio kako će se i u narednom razdoblju nastaviti dogradnja osnovnih škola te gradnja sportskih dvorana.

Vezano uz promjene u sustavu financiranja jedinica lokalne i područne samouprave putem poreza na dohodak, župan je rekao kako očekuje da će se prihvatiti prijedlog zajednice županija da se porez na dohodak podijeli u omjeru od 60 posto u korist općina i gradova, 20 posto županija te preostalih 20 posto za fond financijskog izravnanja za pomoć manje razvijenim područjima.

Komentiraj