Goran Stanzl/PIXSELL

KOLAPS U UDRUZI FRANAK Čelništvo dalo ostavku zbog ‘narušenih međuljudskih odnosa’

Udruga Franak u ponedjeljak je svojim članovima poslala obavijest, u kojoj se stoji kako su voditeljica ugruge Katarina Lucić i njeni najbliži suradnici podnijeli ostavke zbog – ‘narušenih međuljudskih odnosa’.

Kako se navodi u poslanoj obavijesti, u subotu (17. listopada) trebala je biti održana zatvorena izvanredna Skupština Udruge Franak. Kako je na skupštinu došao ‘određeni broj članova koji nisu primili poziv za sudjelovanje’, ona se nije održala jer bi bila protivna statutarnim odredbama. “Već dulje vrijeme, dio redovnog članstva (Nadzorni odbor, koordinatori i volonteri) i zaposlenice Udruge Franak zbog narušenih međuljudskih odnosa s tim određenim brojem članova nisu u mogućnosti obavljati planirane aktivnosti Udruge te djelovati s ciljem rješavanja problema kredita u švicarskim francima”, objašnjava se.

“Bez obzira na našu najbolju volju da ignoriramo i/ili riješimo navedeni problem, dio redovnog članstva i zaposlenice Udruge Franak ocjenjuju ovakvu radnu okolinu kao nemotivirajuću, štetnu i nezdravu te su se zbog postupaka određenog broja članova odlučili povući sa svojih pozicija u Udruzi”, dodaje se.

 

  • Ostavku su dali: voditeljica udruge i voditeljica ureda Katarina Lucić, voditeljica odnosa s javnošću udruge Ivana Bjelica, osoba ovlaštena za zastupanje i koordinator za istočnu Hrvatsku Krešimir Bajamić, koordinator Ekonomsko-pravnog tima Jurica Dobrinić, sve tri članice Nadzornog odbora, osoba ovlaštena za vođenje registra Marko Sinković, likvidator i osnivač Udruge Božo Ivošević, povjerenica za Južnu Hrvatsku Rozita Jeličić, povjerenik za više županija u Središnjoj Hrvatskoj Marijan Petruša, aktivistica zadužena za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, povjerenica za Istarsku županiju Gordana Šušljik, povjerenik za Primorsko-goransku županiju Zdenko Sobol, povjerenica za Međimursku županija Darinka Bistrović, član Tima za odnose s javnošću Ivan Kontrec, članovi Regionalnog tima Istočna Hrvatska – Darija Švob, Igor Vučak i Ivan Sabo, članovi Regionalnog tima Južna Hrvatska – Irena Puljiz Toth, Zvonimir Šunjić, Ljubica Kežić i Kata Kukurić te tri volontera redovna člana Skupštine.

 

“Izrazito nas žalosti činjenica da nismo bili u mogućnosti pronaći zajednički jezik u svrhu rješavanja problema te da su osobne razmirice, interesi i motivi pojedinaca prevladali nad mnogobrojnim ljudskim sudbinama”, dodaje se. Osobe koje su podnijele ostavke i dalje će zajednički provoditi planirane projekte, ali izvan Udruge Franak.

“Zahvaljujemo svim članovima koji su podržali naš rad i trud te doprinijeli na bilo koji način u višegodišnjoj borbi. Preostali redovni članovi Udruge će nastaviti s informiranjem članstva i izabrat će nova tijela udruge. Budućem vodstvu Udruge želimo puno uspjeha u nastavljanju ove borbe”, zaključuje se u obavijesti.

Komentiraj