Most ne vjeruje Plenkoviću i HDZ-u da će bezrezervno štititi nacionalne interese u Ini, a HDZ ne vjeruje da Most ima dovoljno kadrovskih potencijala da preuzme ključne gospodarske procese u zemlji

Sve će biti završeno u predviđenom roku”, izjavio je za Nacional u ponedjeljak navečer Davor Stier. To bi trebalo značiti da bismo za najviše mjesec dana trebali imati novu vladu. Prema njegovim riječima, Ustavni sud treba proglasiti službene rezultate izbora do kraja tekućeg tjedna, nakon čega počinje teći rok od 20 dana do konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora koju saziva predsjednica. U tom razdoblju bit će usuglašen set zakona, a dogovorit će se i sastav buduće vlade.

Dok se, dakle, ne usuglasi cijeli paket, neće se parcijalno izlaziti u javnost u cilju očuvanja međusobnog povjerenja. Tek kada sve bude dogovoreno, cijeli će vladin paket: od seta zakona, programa vlade i sastava budućeg vladina kabineta, biti priopćeno hrvatskoj javnosti, zaključio je Stier. Da se radi tek o diplomatskoj izjavi kojom se pokušava prikriti drama koja se rađa u pregovorima, pokazuje više neformalnih izjava koje su do Nacionala dospjele i iz vrha Mosta i vrha HDZ-a….

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKOPetar Glebov/PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakDORH istražuje financiranje Živog zida
Sljedeći članakJuncker sljedeći četvrtak prima Andreja Plenkovića
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.