Petar Glebov/PIXSELL

KLJUČ PREGOVORA Kontrola nad Ministarstvom gospodarstva zbog Ine

Most ne vjeruje Plenkoviću i HDZ-u da će bezrezervno štititi nacionalne interese u Ini, a HDZ ne vjeruje da Most ima dovoljno kadrovskih potencijala da preuzme ključne gospodarske procese u zemlji

Sve će biti završeno u predviđenom roku”, izjavio je za Nacional u ponedjeljak navečer Davor Stier. To bi trebalo značiti da bismo za najviše mjesec dana trebali imati novu vladu. Prema njegovim riječima, Ustavni sud treba proglasiti službene rezultate izbora do kraja tekućeg tjedna, nakon čega počinje teći rok od 20 dana do konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora koju saziva predsjednica. U tom razdoblju bit će usuglašen set zakona, a dogovorit će se i sastav buduće vlade.

Dok se, dakle, ne usuglasi cijeli paket, neće se parcijalno izlaziti u javnost u cilju očuvanja međusobnog povjerenja. Tek kada sve bude dogovoreno, cijeli će vladin paket: od seta zakona, programa vlade i sastava budućeg vladina kabineta, biti priopćeno hrvatskoj javnosti, zaključio je Stier. Da se radi tek o diplomatskoj izjavi kojom se pokušava prikriti drama koja se rađa u pregovorima, pokazuje više neformalnih izjava koje su do Nacionala dospjele i iz vrha Mosta i vrha HDZ-a….

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj