Klasična i klasičari nekad i danas

Autor:

Klasična u Močvari

U srijedu, u klubu Močvari, u programu ”Klasična u Močvari”, održat će se tribina “Klasična i klasičari nekad i danas”, na kojoj će se preispitati smisao klasičnoga obrazovanja u 21. stoljeću, odgovoriti na pitanja ima li smisla čitati Cicerona i Homera, učiti deklinacije i nepravilne glagole u doba tableta, pametnih telefona i interneta te otkriti kakvi su klasičari i Klasična danas u usporedbi s klasičarima i Klasičnom nekad.

Na tribinu sudjeluju Ian Grgić, učenik 2. F razreda Klasične gimnazije te bivši učenici škole, Neven Jovanović s Odsjeka za klasičnu filologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i glumica Vanja Matujec. Moderator tribine će biti glumac Ivan Đuričić, a tribinu će glazbom popratiti Tin Blagojević, učenik 3. E razreda Klasične gimnazije.

Program ”Klasična u Močvari” suradnja je između Klasične gimnazije i Kluba Močvara kojoj je cilj uključiti mlade u događanja na nezavisnoj kulturno-umjetničkoj sceni i proširiti školske aktivnosti i izvan škole, osobito u godini kad škola slavi 410. godišnjicu postojanja.

Prvi je rezultat suradnje bila izložba fotografija učenice Sare Milić na kojima su bili učenici škole u kostimima koje je napravila školska kostimografska skupina.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)