Nacional

Kiša metaka pada na Tvornicu kulture

Njihove se pjesme ne vrte u eteru domaćih radijskih postaja, njihovi spotovi se ne prikazuju na televizijama u Hrvatskoj, o njima ne piše većina tiskanih medija, ali su popularniji od mnogih domaćih pop i rock bendova. Splitski bend Kiša metaka djeluje već deset godina i po svog glazbenom izrazu svrstali su se u gangsta rap, stil hip hopa u kojem su crni humor, prostitucija, droga, alkohol i kriminal dio svakodnevnog života. Grupu čine prijatelji iz kvarta Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh. Nastao pod utjecajem istomišljenika, grupe Dječaci, bend Kiša metaka je preko noći osvojio scenu i oduševio sve veći broj mladih koji su prisvojili swag kao način života, ponašanja i životnog stava. Spot za njihov prvi singl ‘’Konan’’ s više od 320.000 pogleda na YouTubeu izazvao je kontroverze jer je sastavljen od kadrova vojne parade s Franjom Tuđmanom na čelu, održanom početkom 90-ih godina na Jarunu. Sljedeća pjesma ‘’Drei Millionen’’ je satirična posveta gastarbajterima i postao je jedan od njihovih najvećih hitova nakon objavljivanja debitantskog albuma.

  • Splitski bend Kiša metaka djeluje već deset godina i po svog glazbenom izrazu svrstali su se u gangsta rap, stil hip hopa u kojem su crni humor, prostitucija, droga, alkohol i kriminal dio svakodnevnog života.
  • Grupu čine prijatelji iz kvarta Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh.

 

Prije godinu dana promovirali su ga u Tvornici, nadajući se pristojnoj posjećenosti. Međutim, umjesto Malog pogona Tvornice kulture, nadareni Splićani ispunili su veliku dvoranu svojim obožavateljima. U zadnjih godinu dana održali su brojne koncerte i nastupali na nekoliko festivala, a najveći nastup bio im je nedavno gostovanje na koncertu benda Brkovi u zagrebačkom Domu sportova. Upravo je singl s drugog albuma, ‘’Miješano meso’’, potvrdio prijateljstvo između frontmena Brkova Shamse i ovih Splićana. Album ‘’Folder 2’’ je objavljen u prosincu 2014. i u nepuna 24 sata je ‘’skinut’’ više od 3000 puta, što govori o njihovoj popularnosti. Stoga će i promocija drugog albuma, najavljena u subotu, 25. travnja, sigurno biti prava poslastica za njihove sve brojnije obožavatelje.

Komentiraj