Njihove se pjesme ne vrte u eteru domaćih radijskih postaja, njihovi spotovi se ne prikazuju na televizijama u Hrvatskoj, o njima ne piše većina tiskanih medija, ali su popularniji od mnogih domaćih pop i rock bendova. Splitski bend Kiša metaka djeluje već deset godina i po svog glazbenom izrazu svrstali su se u gangsta rap, stil hip hopa u kojem su crni humor, prostitucija, droga, alkohol i kriminal dio svakodnevnog života. Grupu čine prijatelji iz kvarta Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh. Nastao pod utjecajem istomišljenika, grupe Dječaci, bend Kiša metaka je preko noći osvojio scenu i oduševio sve veći broj mladih koji su prisvojili swag kao način života, ponašanja i životnog stava. Spot za njihov prvi singl ‘’Konan’’ s više od 320.000 pogleda na YouTubeu izazvao je kontroverze jer je sastavljen od kadrova vojne parade s Franjom Tuđmanom na čelu, održanom početkom 90-ih godina na Jarunu. Sljedeća pjesma ‘’Drei Millionen’’ je satirična posveta gastarbajterima i postao je jedan od njihovih najvećih hitova nakon objavljivanja debitantskog albuma.

  • Splitski bend Kiša metaka djeluje već deset godina i po svog glazbenom izrazu svrstali su se u gangsta rap, stil hip hopa u kojem su crni humor, prostitucija, droga, alkohol i kriminal dio svakodnevnog života.
  • Grupu čine prijatelji iz kvarta Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh.

 

Prije godinu dana promovirali su ga u Tvornici, nadajući se pristojnoj posjećenosti. Međutim, umjesto Malog pogona Tvornice kulture, nadareni Splićani ispunili su veliku dvoranu svojim obožavateljima. U zadnjih godinu dana održali su brojne koncerte i nastupali na nekoliko festivala, a najveći nastup bio im je nedavno gostovanje na koncertu benda Brkovi u zagrebačkom Domu sportova. Upravo je singl s drugog albuma, ‘’Miješano meso’’, potvrdio prijateljstvo između frontmena Brkova Shamse i ovih Splićana. Album ‘’Folder 2’’ je objavljen u prosincu 2014. i u nepuna 24 sata je ‘’skinut’’ više od 3000 puta, što govori o njihovoj popularnosti. Stoga će i promocija drugog albuma, najavljena u subotu, 25. travnja, sigurno biti prava poslastica za njihove sve brojnije obožavatelje.

Komentiraj

PREKONacional
Podijeli objavu
Prethodni članakLIGA PRVAKA Juventus i Real Madrid izborili polufinale
Sljedeći članakOZBILJNE OPTUŽBE U UMIJEŠANOST U UKRAJINSKI SUKOB: SAD optužuje Rusiju da nagomilava snage u Ukrajini i uz granicu
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.