epa

KINEZI DOLAZE "Građani, strpite se"

U oči posjeta predsjednika Državnog vijeća NR Kine Li Keqianga (foto) Hrvatskoj i sastanka šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe u Dubrovniku, Ravnateljstvo policije izvijestilo je u ponedjeljak da će na zagrebačkom i dubrovačkom području biti mogući povremeni zastoji i manje gužve, pozivajući građane na strpljenje i suradnju s policijskim službenicima.
Predsjednik Narodnog vijeća Kine u službenoj posjeti Hrvatskoj bit će od 9. do 12. travnja, pri čemu će u Zagrebu biti 9. i 10. travnja, dok će 11. i 12. travnja u Dubrovniku sudjelovati na sastanku 16+1 na kojem će biti šefovi država istočne i srednje Europe.
Zbog brojnosti štićenih osoba i delegacija radi se o iznimno složenom osiguranju, najsloženijem ikad koji je radila hrvatska policija, iako je dosad odradila mnoga zahtjevna osiguranja, rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije i šef stožera osiguranja službenog posjeta Josip Ćelić.
U Zagrebu će u osiguranju sudjelovati između 600 i 800 policajaca, a na području dubrovačko-neretvanske županije više od 900, kazao je Ćelić u ponedjeljak u sjedištu MUP-a.
Dodao je da su za osiguranje angažirani službenici temeljne, interventne, kriminalističke, specijalne i granične policije te da su stručne službe provele su sve potrebe mjere zaštite na kopnu, moru i u zraku.
Ćelić je zamolio građane da budu strpljivi i da što bolje surađuje s policijom koja će u minimalnoj mjeri ometati njihov svakodnevni život.
Zagrepčani su tijekom vikenda dobili obavijesti i potrebne upute, a zagrebačka policija je danas na svojim internetskim stranicama u formi karata objavila preporučene pravce kretanja. Dubrovačka policija preporučene pravce kretanja trebala bi objaviti u utorak.

Komentiraj