Karlovački SDP tvrdi da bolnica ostaje bez 60 kreveta. Ravnateljica: Jeftini politički bodovi

Autor:

16.09.2022., Karlovac - Na Covid odjelu Opce bolnice Karlovac trenutno je desetak pacijenata oboljelih od koronavirusa. Svakodnevno hospitaliziraju nove pacijente  nema tezih oblika bolesti niti pacijenata prikljucenih na respirator.
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ravnateljica Opće bolnice Karlovac Ivana Kovačić odbacila je u ponedjeljak tvrdnje SDP-a da će zdravstvena reforma negativno utjecati na tu ustanovu te pozvala da se “bolnica prestane koristiti za dobivanje jeftinih političkih bodova i u dnevnopolitičke svrhe”.

Navela je da nikakva odluka o ustroju Opće bolnice Karlovac još nije donesena i da se učestalo iznose dezinformacije.

SDP-ovi županijski vijećnici Srećko Curman i Ehlimana Planinac te saborska zastupnica Andreja Marić su upozorili u četvrtak u Karlovcu da će karlovačka bolnica reformom zdravstva ostati bez šezdesetak kreveta.

“Prijedlog Ministarstva zdravstva jest da ubuduće bolnica ima 60 kreveta manje, ali je istodobno prijedlog Uprave da se broj kreveta smanji za 30, što je optimalno rješenje, sukladno potrebama. Nema govora o ukidanju odjela“, poručila je Kovačić.

Napomenula je da će ova zdravstvena ustanova “i dalje pružati najbolju skrb i usluge pacijentima uz maksimalan trud, znanje i angažman svih njezinih liječnika, sestara, tehničara i drugog osoblja”.

Dodala je da se “pojedinci i političke stranke” služe poluinformacijama i neistinama bez iznošenja prijedloga za unapređenje sustava i da “samo nanose štetu bolnici u koju se zaklinju i bez razloga plaše građane”.

OZNAKE: SDP, bolnica, Karlovac

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.