Karlovački SDP: Poziv na vraćanje sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca

FaH

U povodom smanjenja sufinanciranja mjesnog i međumjesnog prijevoza srednjoškolaca iz državnog proračuna od iduće školske godine sa 75 na 50 posto, karlovački gradski vijećnici iz SDP-a pozvali su u subotu vlasti Grada Karlovca i Karlovačke županije da što prije sazovu zajedničke sastanke i pripreme rebalanse proračuna, jer smatraju da se za učenike mora naći novac za sufinanciranje prijevoza.

Potpredsjednica karlovačkog Gradskog vijeća Marina Novaković Matanić i vijećnik Nikola Badovinac, oboje iz SDP-a, u priopćenju su također pozvali saborske zastupnike iz Karlovačke županije, Damira Mateljana (SDP), Nadu Murganić (HDZ) i Ivana Vilibora Sinčića (Živi zid) da podnesu amandmane na ovu stavku u državnom proračunu.

Odluku Vlade o smanjenju sufinaciranja međumjesnog prijevoza srednjoškolaca smatraju najjgorom mogućom, jer će se, kako kažu, njome “kratkoročno uštedjeti 94 milijuna kuna, ali su dugoročno posljedice nemjerljivo loše”.

Ocjenjuju da prijedlog državnog proračuna za 2016. u cjelini “nije ni po čemu reformski već samo udarac na one najsiromašnije i najpotrebitije”.

“Pozivamo gradonačelnika Damira Jelića i župana Ivana Vučića da se očituju i kažu što će napraviti za naše srednjoškolce i kako pomoći, te moraju pokazati da im je stalo do učenika i obrazovanja više nego do mišljenja njihove Domoljubne koalicije”, navodi se, uz ostalo, u priopćenju SDP-ovih gradskih vijećnika.

 

Komentiraj