KARAMARKO STAO U OBRANU MANDATARA OREŠKOVIĆA: “Legitimitet mu daju njegova stručnost i Hrvatski sabor”

FaH

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, u četvrtak je na Facebook stranici objavio status u kojem se osvrće na neke kritične tonove u pogledu legitimiteta mandatara za sastav nove hrvatske Vlade Tihomira Oreškovića.

‘Dobili smo mandatara. Sada kada je to postao poslovni čovjek svjetskog glasa, sada kada je iz svijeta došao Hrvat, vrhunski stručnjak, sada je problem legitimitet. Mi u HDZ-u znamo da nije problem to već činjenica što su HDZ, Domoljubna koalicija i Most dogovorili mandatara’, piše Tomislav Karamarko.

‘Legitimitet mu daju njegova stručnost i Hrvatski sabor. Parlament je predstavničko tijelo u koje građani neposredno biraju svoje predstavnike. Potom zastupnici kao predstavnici naroda izglasavaju povjerenje Vladi’, dodao je Karamarko.

‘Ustav ne propisuje neposredan izbor premijera. Da smo željeli takve izbore valjda bi ih stavili u Ustav. Svako malo zaklinjemo se u parlamentarnu demokraciju, a kad je treba primijeniti onda je neki negiraju’, zaključio je u statusu naslovljenom ‘Novi mandatar je uspješan gospodarstvenik, to mu daje legitimitet’.

Komentiraj