KARAMARKO O MINISTRU BRANITELJA “Ovo predugo traje, nitko to više ne može trpjeti. Očekujem ministra u kabinetu do kraja tjedna”

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko održao je u ponedjeljak, uoči sastanka vladajuće koalicije, konferenciju za novinare, na kojoj je komentirao odustajanje glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića kao kandidata za ministra branitelja.

“Ja sam zadnja dva, tri tjedna inzistirao da on bude naš jedini kandidat. Jednostavno se više nije moglo gledati da mediji i neke ljudi rade takve nečasne stvari jednome čovjeku. On nije zaslužio da mu se to dogodi”, prenosi Karamarkove riječi N1.

Poručio je kako je Vlada s Brkićem izgubila ‘odličnog ministra’ te dodao kako već imaju kandidata. “Svakako će biti jedan gospodin. Ne bih sad o imenima…”, rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a rekao je kako je nedopustivo da se toliko vremena čeka s imenovanjem ministra, dodajući kako se to više nikada neće ponoviti. “Ova haranga koja je prvo pokrenuta na gospodina Crnoju, a zatim na Brkića neće biti dopuštena”, poručio je.

Karamarko je rekao kako je Brkić sam odlučio da ne želi biti ‘primjer iživljavanja’. “Mi ćemo izaći sa svojim kandidatom. Svi kandidati su naši prijatelji, vrijedni branitelji, ali nisu članovi HDZ-a”, kaže poručujući kako ministar branitelja mora biti iz HDZ-a.

Premijerovu odluku da pozove braniteljske udruge da predlože svoje kandidate Karamarko je nazvao ishitrenom. “Gospodin premijer ima taj stil. Voli više kandidata, razgovarati sa svima. No čini mi se da ovo predugo traje. Čini mi se da je sad već kraj i da više nitko ovo ne može trpjeti. Očekujem ministra u kabinetu do kraja tjedna”, zaključio je Karamarko.

Komentiraj