Ivo Cagalj/PIXSELL

Karamarko: Neka nadležna tijela rasvijetle slučaj APIS i njegovu ulogu u izbornoj noći

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je nadu da će nadležna državna tijela progovoriti o načinu kako je u državno vlasništvo u vrijeme vladavine SDP-a dospjela tvrtka APIS, koja je imala potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanjem glasova na paralamenatarnim izborima, te istaknuo kako će to biti početak rasvjetljavanja što se događalo u  izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.

Na reakcije u SDP-u na njegovu jučerašnju izjavu kako postoje inidicije da je u izbornoj noći Domoljubna koalicija pokradena za pet ili šest mandata, Karamarko je odgovorio u nedjelju na Facebooku u objavi naslovljenoj “APIS-om upravlja SDP”.

“Građanski nadzor postoji kod puno manje značajnih procesa i nad manje značajnim institucijama, a potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanje glasova u Hrvatskoj obavljala je tvrtka koja je u vrijeme vladavine SDP-a bila u punom državnom vlasništvu, a u njoj su skoro svi zaposleni članovi te partije. Istražne radnje nisu moj, već posao policije i DORH-a, pa se nadam da će nadležna državna tijela umjesto mene progovoriti o načinu na koji je država došla u potpuno vlasništvo Apisa, o ulozi pojedinih SDP-ovaca u tome, a to će biti samo početak rasvjetljavanja svega sto se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.”, napisao je Karamarko.

“Veliku pozornost javnosti izazvala je moja izjava o sumnji u lažiranje izbornih rezultata. O tome se, uz Zorana Milanovića očitovao i predsjednik Glavnog odbora SDP-a, Josip Leko. On kaže da takve izjave ‘ruše demokratski imidž Hrvatske’! Nije li čudno da moje izjave i sumnje ruše demokratski legitimitet Hrvatske, ali možebitna krađa ne. Zanimljiv pristup problemu. Ni Milanović se, kao i obično nije osvrnuo na bit moje poruke nego se bavio svojom ulogom u svemiru”, naveo je.

[APISOM UPRAVLJA SDP] Veliku pozornost javnosti izazvala je moja izjava o sumnji u lažiranje izbornih rezultata. O tome…

Posted by Tomislav Karamarko on Sunday, January 24, 2016

Komentiraj