Kapetan Vedran Ćorluka i suigrači Lokomtiv Moskve nisu pristali na smanjenje plaće zbog koronavirusa

Novonastala situacija oko koronavirusa ostavila je traga u zdravstvenog, gospodarskom, ali i sportskom segmentu društva. Diljem svijeta se zahtjeva društvena odgovornost u kojoj svi segmenti trebaju dati svoj doprinos. To se odnosi i na mnoge nogometne klubove, ali nisu svi pristali da im se smanje plaće. Jedan od takvih primjera negodovanja je u Lokomotiv Moskvi. Inače bogati ruski klub našao se u problemima jer su igrači predvođenim kapetanom Vedranom Ćorlukom odbili prijedlog čelnika da im se plaće za travanj i svibanj smanje za 40 posto.

Taj prijedlog je prošao u Zenitu, Spartaku i CSKA Moskvi, no ne i u Lokomotivu, a da situacija postane još kompleksnija, pobrinuo se iskusni trener Juri Sjomin koji je stao na stranu svojih igrača.

Trener podržao igrače

Naime, klub je u posljednje dvije sezone igrao u skupinama Lige prvaka i prema grubim procjenama zaradio oko 50 milijuna eura pa Sjominu i igračima nije jasno zbog čega se onda oni moraju odricati svoga novca.

“Igrači su omogućili klubu ozbiljan novac plasmanima u skupine Lige prvaka dvije sezone zaredom. Iz nekog razloga na to se ne obraća pažnja. Zato, nemojte ih kriviti da su pohlepni i nezahvalni jer navodno ne razmišljaju o klubu koji ih hrani. Ovo je zajednički proces, prije će biti da oni hrane klub nego da klub više hrani njih”, napisao je 72-godišnji Sjomin u kolumni za Sport Express.

Kao razlog zašto neće pristati navode da od njihovih primanja žive i članovi njihovih obitelji, a to je zaista jadno ako se uzme u obzir koliko zarađuju. Mnogi kritičari napominju da bi lakše oni prebrodili “rezanje” plaće, nego ljudi sa prosječnim primanjima koji su pristali.

 

Komentiraj