KAOS U BREŽICAMA: Izgorjela većina šatora, izbjeglice viču ‘Open! Open!’

Youtube
 U požaru u izbjegličkom kampu u Brežicama je izgorjela većina šatora koja je postavljena u kampu. Iako se požar u jednom trenutku proširio i na obližnje grmlje, vatrogasci su ga uspjeli zaustaviti i požar je zasad ugašen. Crveni križ zbrinjava ozlijeđene. Sad je već očito, izbjeglice i migranti namjerno pale šator po šator, javlja s terena reporterka Dnevnika Nove TV . Izbjeglički kamp u Brežicama je prepun.

Izbjeglice viču ‘Open! Open!’ i pale šatore koji su podignuti kako bi se ondje odmorili. Prvo nije bilo jasno je li vatra nastala jer su se izbjeglice grijale paleći vatru, ali budući da je svako malo buknuo novi požar, postalo je jasno da je vatra izazvana namjerno u znak protesta. U kampu su vatrogasci. Stiglo je i nekoliko autobusa, ali se ne zna kada će odvoziti ljude iz kampa. Sve je puno vojske, specijalne i vojne policije.

Potpuno je probijen prolaz na granici između Hrvatske i Srbije Berkasovo-Bapska, a nakon što je više od tisuću ljudi koji su gotovo cijelu noć probdjeli kod Berkasova odlučilo zaobići hrvatsku policijsku kontrolu te preko polja, kroz voćnjake i vinograde ući u Republiku Hrvatsku. Naših policajaca koji štite cestovni prijelaz nije bilo dovoljno da bi zaustavili rijeku ljudi, iako su već i pojedinačno to i pokušavali , ali su na kraju ipak morali odustati.

Komentiraj