KAOS NA LETU ZA SPLIT Hrvat (23) pokušao upasti u kabinu pilota, ali to nije bio kraj njegovog ludovanja…

Autor:

Foto: Unsplash

U pilotsku kabinu zrakoplova Norwegian Aira, koji je u 6.50 trebao poletjeti na letu DY1990 za Split, nepoznata osoba pokušala je na silu ući u pilotosku kabinu, a kada joj to nije uspjelo, zaključala se u toalet u stražnjem dijelu letjelice. Norveška policija je kasnije tu osobu identificirala kao 23-godišnjeg hrvatskog državljanina. Motivi za ovaj čin za sada nisu poznati.

Zrakoplov je bio pun putnika koji su mahom putovali na odmor u srednju Dalmaciju. Većina njih nije primijetila da se nešto izvanredno događa, pa čak ni oni koji su sjedili sprijeda. “Zrakoplov je već bio krenuo i dok se kretao prema dijelu piste za polijetanje, odjednom se zaustavio. Prva obavijest pilota bila je da je došlo do tehničkih problema i da moraju stati.”

Policajci su ušli u prednji dio i nakon kratkog razgovora uputili se nazad, gdje se ovaj bio zaključao. U avionu je nastala strka, svi su htjeli vidjeti što se dešava, pa se nije moglo dobro uočiti jesu li policajci nasilno ušli u WC ili se taj putnik sam predao.

Svakako, trojica policajaca su ga s lisicama na rukama preko piste odveli u zgradu aerodroma“, ispričao je Senad Bišćević, koji je sa suprugom putovao u Vodice. Kako je naknadno priopćila policija, dotična osoba nije djelovala ni alkoholizirana ni pod utjecajem nekih drugih opijata.

Za sada se ne zna kakve su joj bile krajnje namjere. Nakon što su sređene sve formalnosti, novi let za Split uslijedio je oko devet sati. Kompanija se svim putnicima ispričala zbog dvosatnog kašnjenja, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.