Kandidat za župana splitsko-dalmatinskog Pranić: “Županija mora preuzeti odgovornost za autostopiranje koje dovodi do tragedija”

Kandidat za župana splitsko-dalmatinskog Ante Pranić danas je na sinjskoj Pijaci govorio o problemu neujednačene i loše prometne povezanosti u županiji i široj okolici Sinja te je kao prioritet naveo plansko uspostavljanje županijske mreže javnog prijevoza.

Rekao je da županija mora preuzeti odgovornost i za problem autostopiranja, koje dovodi do tragedija, te je obećao da će to napraviti oni iz koalicije ZA kada preuzmu vlast.

Pranićeva zamjenica Daša Dragnić drži da županija treba identificirati potencijale i djelovati u suradnji s jedinicama lokalne samouprave.

“Svemu tome treba pristupati uz principe transparentnosti i uključivosti, kako struke tako i svih zainteresiranih dionika. Vrijeme je da zajedno napravimo promjene i da omogućimo puni razvoj gospodarskih, prirodnih, društvenih i ljudskih potencijala koje Splitsko-dalmatinska županija ima”, poručila je Dragnić.

Branka Murat naglasila je vrijednost i potencijal poljoprivrede kao temelj razvoja ruralnih krajeva. Tvrdi da su Sinjsko polje, rijeka Cetina te šumska i brdska područja ogroman proizvodni potencijal, koji je sramotno zanemaren, a do toga su doveli usitnjenost posjeda, rasparceliranost, neriješeni imovinsko-pravni odnosi, infrastrukturni problemi i nemogućnost plasiranja proizvoda.

Komentiraj