Kalmeta i Zrilić: Hajdaš Dončić se kiti tuđim perjem, u Zadar je došao u predizborne svrhe

HINA

Nakon što je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u srijedu obišao zadarsku luku Gaženicu, na istome mjestu sat poslije izvanrednu konferenciju za novinare održali su zadarski župan Stipe Zrilić i gradonačelnik Božidar Kalmeta, koji je rekao da se ministru nisu pridružili jer od njega nisu dobili poziv, nego samo obavijest o dolasku, te da se on kiti tuđim perjem.

“Mi nismo dobili poziv, nego obavijest. Bio sam ministar i znam da to tako ne ide. Da je htio da dođemo, poslao bi poziv”, rekao je Kalmeta objašnjavajući zašto s ministrom danas nisu obišli Gaženicu, teretnu Luku Zadar i dva gradilišta na cestama.

Kalmeta je ocijenio da je ministar došao za predizborne svrhe, da manipulira javnošću i kiti se tuđim perjem.

 

  • “Ministar govori o projektima koje je prije nekoliko godina želio zaustaviti. On bi Gaženicu da je mogao zaustavio. Nanio je ovoj županiji više štete od svih ministara”, ocijenio je Kalmeta.

 

Po njegovu mišljenju, koliko je ministar vjerodostojan, govori primjer Pelješkoga mosta, protiv kojega je bio, a sad ga zastupa.

“Tu je i monetizacija hrvatskih cesta, za koju je rekao da će se povući ako se ne ostvari. Da je 2011. godine mislio ono što danas govori, imali bismo već sada na stotine zaposlenih. Kad kažem da se kiti tuđim perjem, mislim na Gaženicu i na projekt rekonstrukcije ceste kod Bibinja, za koji je građevinsku dozvolu izdala bivša Vlada”, zaključio je Kalmeta.

A župan Zrilić je rekao da je zadarska Zračna luka svih ovih godina imala rast i razvoj dok se u njezin rad nije umiješao ministar Hajdaš Dončić.

Komentiraj