KALINIĆ “Turnir se ne osvaja jednom utakmicom”

Ivo Cagalj/PIXSELL

Vratar belgijskog Genta Lovre Kalinić jedan je od pričuvnih igrača koji će protiv Islanda dobiti priliku upisati svoje prve minute na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Pobjede protiv Nigerije i Argentine donijele su izborniku Zlatku Daliću luksuz da u zadnjem susretu u skupini odmara glavne igrače, te one kojima zbog žutih kartona prijeti suspenzija. Premda zbog takve odluke negoduju iz argentinskog i nigerijskog tabora.

“Hrvatska bez obzira na sastav u svakoj utakmici želi pobijediti i to je naš put. Uvijek želimo dati svoj maksimum i naša želja i cilj su jasni. U dvije utakmice smo pokazali da imamo karakter, želju i volju. To želimo pokazati i u posljednjoj utakmici, neovisno što smo već osigurali prolaz dalje”, poručio je Kalinić koji bi protiv debitanta na svjetskom prvenstvu trebao upisati svoj prve minute na World Cupu.

“Jesam li nervozan. Ovo je moj posao i moj život. Spreman sam i naviknut sam na ovakve situacije i nema neke posebne treme,” dodao je Lovre koji je do sada upisao 11 nastupa u hrvatskoj vrsti.

U prve dvije utakmice ‘Vatreni’ nisu primili pogodak, a u pet službenih nastupa pod Dalićevim vodstvom imamo sjajnu razliku pogodaka 11-1.

“Nadam se da nećemo primiti gol niti protiv Islanda. U cijelini smo pokazali da se zajedno branimo i napadamo. Otkako nas vodi Dalić odigrali smo puno dobrih utakmica i želimo nastavit u tom ritmu.”

Složio se s činjenicom da je vratarska pozicija vrlo delikatna.

“Vratari imaju veliku odgovornost, svaka tvoja greškica se vidi i bude kažnjena. Međutim, kada imaš potporu kolega onda ti je užitak raditi.”

Kalinić je već branio protiv Islanda i to u kvalifikacijama za World Cup. Bila je to utakmica šestog kola skupine I, a Island je u Reykjaviku slavio sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Hordur Magnusson u 90. minuti.

“Dobro ih poznajemo i znamo njihov stile igre. Čvrsti su i jaki u duelu, igraju na duge lopte. Bit ćemo spremni i znat ćemo odgovoriti na njihovu igru,” dodao je 201 cm visok Splićanin.

Kalinić se još jednom osvrnuo na pobjedu protiv moćne Argentine koja je iznenadila svijet.

“Svi smo bili presretni, međutim ne osvaja se turnir na jednoj utakmici. Treba kontinuitet dobrih igara,” naglasio je.

Komentiraj