Ivica Galovic/PIXSELL

Juretić o prijevozu djelatnika Centra za posebno skrbništvo: Ako je potrebno, treba ići i pješice

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić rekla je u petak uoči sjednice Vlade kako se problem prijevoza djelatnika Centra za posebno skrbništvo, koji zastupaju djecu na sudovima, politizira iako se već neko vrijeme radi na njegovu rješavanju, te istaknula da ona i svi drugi trebaju stići tamo gdje potrebni makar i pješice.

“Ako je potreba, ako nam je u interesu dobrobit djece, što jest, ako trenutno nemamo auto ja ću i pješice otići da dođem na ročište”, rekla je Juretić. Ravnateljica Centra treba stvoriti uvjete da Centar funkcionira, “znači, ako treba i pješice za dobrobit naših korisnika, moramo se naći tamo gdje trebamo, ja prva i svi ostali”, rekla je odgovarajući na pitanja novinara u povodu problema sa zastupanjem djece zbog nedostatka automobila.

Mediji su u četvrtak objavili da Centar za posebno skrbništvo, koji posreduje u slučajevim zlostavljanja djece, teškim slučajevima, konfliktnim brakorazvodnim parnicama, nema uvjete za rad, koji je terenski, zato što je ostao bez službenih automobila. Ravnateljica Centra Karolina Šestak rekla je da imaju tisuće predmeta, da se javni prijevoz ne uklapa u ročišta i da privatni automobili, koje su korsitili, nisu rješenje, te da su se više puta obratili Ministarstvu i bezuspješno pokušali razgovarati s ministricom. Rekla je da su se s njenzinim zamjenikom u lipnju načelno dogovorili da će se problem riješiti kroz javnu nabavu, no, kazala je, “do sada nije riješeno ništa.”

Ministrica Juretić je u petak na pitanje novinara ostaje li takvo stanje do daljnjega, odgovorila je niječno dodavši da se već nekoliko mjeseci radi na rješavanju toga problema, te je poručila novinarima da prvo ispitaju priču.

“Ne, najprije ispitajte dobro priču, nemojte uzimati zdravo za gotovo onu poruku koju dobijete od bilo koga, nego ispitajte cijelu priču. Na rješavanju tog problema se radi već nekoliko mjeseci, a ravnateljica je dobila ponudu od ministarstva dva vozila, jer i samo ministarstvo nema vozila, plus još i ponudu da se mogu voziti vozila centara.”

“Na žalost uvodi se politika u cijelu priču što je žalosno i to ne bi smjelo”, rekla je Juretić.

Komentiraj