Julija Timošenko o Putinu: Njegova je snaga u tome što sistematično gazi preko crvenih linija u svijetu

Autor:

HTV/HRT

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko komentirala je u četvrtak agresiju Rusije na Ukrajinu.

“Ja se iskreno nadam da su iz ovoga sada izvedeni zaključci. I da se shvaća kako za Putina vrijedi samo zakon sile, a ne diplomatski pregovori, ni međunarodno pravo. Njegova je snaga u tome što on sistematično gazi preko crvenih linija u svijetu i to mu daje dodatne mogućnosti napadati cijele nacije. Zato sila može biti zaustavljena samo silom. Na žalost. Danas Ukrajina drži otpor za cijelu Europu i za cijeli mirni svijet”, rekla je bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko.

Podsjetimo, kremaljski moćnik započeo je s dvije teme zajedničke svim njegovim govorima u posljednje vrijeme: optužuje Zapad da pokušava uništiti Rusiju i tvrdi da je ruski narod ujedinjen u podršci onome što on još uvijek naziva “specijalnom vojnom operacijom”, ratu u Ukrajini.

Iako se sada od Putina nije čulo ništa revolucionarno,  jedan citat je privukao pozornost i o toj izjavi se već raspravlja.

PUTINOV URBI ET ORBI: Europu neću napasti, NATO riskira nuklearni sukob, a vi Rusi manje pijte, više skijajte

Putin je rekao da Rusija sada “ima generaciju zapovjednika koji se brinu za svoje vojnike“. Ali to je u oštrom kontrastu s onim što su ruski vojnici zapravo doživjeli na bojišnici.

Tijekom opće invazije na Ukrajinu, ruski zapovjednici postali su poznati po širokoj upotrebi takozvanih “napada mljevenog mesa” – u kojima se slabo obučeni i opremljeni vojnici (često nedavno regrutirani iz zatvora) šalju u napad, val za valom.

PUTIN SE OBRATIO NACIJI: Prestanite lokati, počnite skijati

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.