Jug nakon peteraca osvojio Kup! To im je rekordni 16. trofej

Autor:

02.12.2023., Zadar - Vaterpolo finalni turnir Kupa Hrvatske: Finale Kupa za seniore. Jadran,- Jug A0. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Vaterpolisti dubrovačkog Juga osvojili su Hrvatski kup svladavši u finalu u Zadru splitski Jadran boljim izvođenjem peteraca 15-14 (5-1, 3-3,1-4, 0-1; 6-5).  

Jug je u uzbudljivom finalu došao do rekordnog 16. trofeja Kupa, dok je Jadran aostao na jednom naslovu, onom iz 2001. Dubrovčani su u Zadru dvaput slavili na peterce jer su i u polufinalu odnijeli pobjedu nad Solarisom tek nakon raspucavanja.

Dubrovčani su sjajno započeli dvoboj i početkom druge četvrtine poveli su s 6-1, a na poluvremenu je bilo 8-4. No, Splićani su se čudesno vratili na 9-9, zahvaljujući fantastičnom Lorenu Fatoviću koji je postigao čak sedam golova. Jadran je zadnju četvrtinu dobio s 1-0, a zadnji dio igre je obilovao promašenim zicerima i obranama vratara.

U raspucavanju je prvo Mate Anić obranio šut Marka Žuvele, ali je kod Jadrana Konstantin Harkov čak dvaput promašio vrata iz peterca. Kod Jadrana je Fatović zabio sedam golova iz deset šuteva, dok je kod Dubrovčana Amerikanac Hannes Daube postigao četiri gola, a Maro Joković dva.

U finalu vaterpolistica zagrebačka Mladost je s 13-11 slavila protiv splitskog Jadrana za rekordni 11. trofej u Kupu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.