Sanjin Strukic/PIXSELL

JOZO BRKIĆ “U šoku sam, dugujem 6100, ne 20.000 kuna”

Jozo Brkić, brat zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, nakon kraka afere SMS u kojem je s bratom, Blažem Curićem i Franjom Vargom pod istragom, u fokusu je javnosti i zbog raskida ugovora o najmu gradskog prostora u Paromlinskoj za fast food.

“S današnjim datumom ne dugujem 20.000 kuna za najam gradskog prostora od 30-ak kvadrata u Paromlinskoj nego jednu ratu u iznosu od 6100 kuna. Najam sam uredno plaćao iako još nisam otvorio najavljeni fast food. Otvaranje kasni jer mi nije na vrijeme stigla hladnjača i stroj potreban za taj restorančić”, rekao je Brkić za Večernji list dodajući kako je iznenađen i šokiran raskidom ugovora. “Ali postoji pravni lijek za tu situaciju”, kaže.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kako su objavila 24sata, donio je odluku o raskidanju ugovora s Brkićem, odnosno njegovom tvrtkom, o najmu prostora u Paromlinskoj jer nije ispoštivao rokove o otvaranju restorana brze hrane. Brkić u zakupu ima dvadesetak gradskih i državnih prostora u kojima je najavio ili pak otvorio brijačnicu, suvenirnicu i sl. želeći, kako je ranije rekao Večernjem listu, ulagati i oživiti metropolu, a pritom odbacujući da ima povlaštene informacije o ponuđenim cijenama za zagrebačke gradske lokale.

U zagrebačkoj gradskoj upravi jučer su neslužbeno potvrdili da je ugovor s Brkićem za prostor u Paromlinskoj raskinut ne zbog neplaćanja najamnine, već zbog nepoštivanja rokova o otvaranju fast fooda.

Podsjetimo, Brkić je ponovno u fokusu javnosti nakon što je Državno odvjetništvo po kaznenoj prijavi PNUSKOK-a pokrenulo istragu protiv braće Brkić, Blaža Curića i Franje Varge zbog navodnog presretanja e-pošte četiriju ženskih osoba u kraku afere SMS.

PNUSKOK je, naime, kazneno prijavio braću Brkić, Blaža Curića, kuma Milijana Brkića, i bivšeg MUP-ova informatičara Franju Vargu jer ih sumnjiče da su davali naloge Vargi za praćenje preko računala i mobitela njima bliske ženske osobe.

Kada je riječ o istrazi DORH-a zbog navodnog presretanja e-pošte četiriju žena, kojom je obuhvaćen i J. Brkić, rekao je da ga nitko nije pozvao na ispitivanje, ali da ima odvjetnike koji o tome vode računa.

EKSKLUZIVNI TRANSKRIPTI O ŠPIJUNIRANJU M. Brkić: ‘Ima li intime?’

Komentiraj