Jozak: Hajduk je uvijek sam sebi kamen spoticanja. Pobjede Dinamo pa naprave nered na malim utakmicama

Autor:

27.04.2017., Zagreb - Romeo Jozak, sportski direktor GNK Dinamo, odrzao je konferenciju za novinare."nPhoto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nekadašnji šef Dinamove Akademije i sportski direktor ‘Modrih’, Romeo Jozak prije sedam godina odlučio se na samostalnu trenersku karijeru. Vodio je poljsku Legiju, bio izbornik Kuvajta, a obavljao je i funkciju tehničkog direktora HNS-a od 2013. do 2017. godine. Sada je tehnički direktor Future Falconsa, jednog od nogometnih programa u Saudijskoj Arabiji.

Jozak je, inače, bio bliski suradnik Zdravka Mamića, bjegunca od hrvatskog pravosuđa. U intervjuu za klix.ba govorio je o saudijskom nogometu, ali i situaciji u SuperSport HNL-u. Podsjetimo, Dinamo je ove godine u krizi, trenutno vodi borbu s Hajdukom i Rijekom. Riječani trenutno vode s 47 bodova, dva više od Splićana, dok Modri imaju 41 bod i utakmicu manje.

Hajduk je uvijek sam sebi kamen spoticanja zbog internih stvari, evo sada su imali atmosferu i pun stadion, no to nije bilo dovoljno. Ne poznajem detalje do kraja i svlačionicu, ali očigledno nije to tako baš lagano, moraš imati svlačionicu do kraja pod kontrolom da bi mogao dobivati i manje utakmice puno lakše nego što ih oni dobivaju. Oni pobjede Dinamo pa nakon toga naprave nered na malim utakmicama”, rekao je Jozak.

Govoreći o Dinamu, istaknuo je da svaka povijest ‘ima svoju valovitost’. “Manchester United je dugo harao, žario i palio, a sada ih dugi niz godina nema nigdje, iako imaju puno veće investicije od Dinama i puno veće budžete, sponzore i bazu navijača pa se bore. Takvih primjera ima jako puno u povijesti, Dinamo ima svoju valovitost, a ja sam bio Dinamovac i još uvijek sam i to ljudi znaju”, istaknuo je.

Jozak je otkrio da je imao puno poziva da se vrati. “Ali, nikad ne reci nikad, ne znaš što će sutra biti i što će život donijeti. Ostavljam otvorena vrata, neću ih nikada zatvoriti, ne znam što će život donijeti, sad sam tu gdje jesam, vidim se ovdje još dugi niz godina, vidjet ćemo što će dragi Bog reći, ali to je jedna takva ideja. Dinamo ima jednu krizu, činjenica je da se nalazi u krizi, rekao bih u “generalno kadrovskoj krizi” i pod tim ne mislim samo igračkoj nego i igračkoj, ali i kompletnoj. Kadrovska kriza je u pitanju i znam o čemu govorim, ne bih želio govoriti o imenima jer u Dinamu ima puno dobrih ljudi. Dinamo je u kadrovskoj krizi na svim razinama, nije lagana situacija”, ispričao je za Klix.

Prisjetio se i prošlih vremena: “U ono vrijeme, Zdravko Mamić je bio gazda, ja sam imao sve posloženo, on mi je stajao iza leđa te je to izgledalo relativno lagano, bili smo jaki imidžom i u Savezu i medijski i politički i svakako što sada nije slučaj. Stvorio se imidž da je to lagano, a to je sve samo ne lagano. Vjetar puše u prsa, ne u leđa nego u prsa kao nikad dosad i nije se lagano s tim boriti”, zaključio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.