Josipović: “Sve je ispalo kao lov na vještice, trebalo se raspravljati o radu Jelenića”

“Jelenić nije trebao deklarirati članstvo ni u pjevačkom društvu ni u masonima”, rekao je bivši predsjednik Ivo Josipovič prilikom gostovanja na N1 televiziji. Josipović smatra da se trebalo raspravljati o radu glavnog državnog odvjetnika Jelenića, a ovako je prema riječima Josipovića sve ispalo kao lov na vještice.

Josipović je rekako kako u vlasti imamo i puno drugih, isto tako zatvorenih udruga poput viteških redova, čiji je član potpredsjednik Sabora Željko Reiner. Time je stao u obranu masona.

“Sasvim sigurno je to mjesto koje je posebno osjetljivo. Jedno te isto pravilo mora se različito primjenjivati u odnosu na različite dužnosnike. Nekima se može više tolerirati. Ako se borimo za pravnu državu, trebamo se boriti i za transparentna pravila”, smatra Josipović.

Prema mišljenju Josipovića, Dražen Jelenić je pogriješio što je uopće pristao na izravnu komunikaciju sa oštećenikom Nikicom Gabrićem.

S obzirom da je bivši predsjednik Josipović glazbenik, osvrnuo se na nastup Josipe Lisac i stao u njezinu obranu.

“Izvedba je bila vrhunska i žalosno je da se preko nje želi prikazati mini skandal i time baciti govor predsjednika Milanovića u drugi plan”, kaže Josipović.

 

 

Komentiraj