Josh Hartnett objasnio zašto je odbio ulogu Supermana i 100 milijuna dolara

Prije 20 godina Josh Hartnett bio je predodređen za novu veliku zvijezdu Hollywooda. Godine 2001. glumio je u spektaklu „Pearl Harbour“ s Benom Affleckom, slijedili su filmovi „Pad crnog jastreba“, „Sin City“ i mnogi drugi te nije čudno da mu je prije više od deset godina bila ponuđena uloga Supermana. No, on je tu ulogu odbio, kao i ogroman honorar. Na stolu je bila ponuda – 100 milijuna dolara za tri Superman filma. Umjesto njega, novi Superman postao je Henry Cavill. Od tada Hartnetta više nema u hit filmovima a on je u intervjuu za portal Mr Porter objasnio da mu je od života hollywoodske zvijezde bitniji njegov privatni život.

„U to vrijeme bilo mi je jasno da moram odbiti ulogu Supermana. Tada su mi vrhunski redatelji nudili uloge u svojim filmovima a Superman je bio riskantan potez. Da, ogroman novac je bio u igri, ali novac mi nije osnova svega. Vidio sam puno ljudi koji su se utopili u novcu“, izjavio je Hartnett koji je time odbio postati velika hollywoodska zvijezda.

On i za to ima objašnjenje. „Najveće glumačke zvijezde boje se da će ih netko skinuti s vrha. Ako je biti na vrhu tvoja najveća ambicija onda ćeš cijeli život provesti tako što ćeš se osvrtati iza svog ramena. Nikada to nisam želio. Želio sam snimati dobre filmove s ljudima koji mi se sviđaju a slobodno vrijeme provoditi s ljudima do kojih mi je stalo“, objasnio je Hartnett i istaknuo „Odlučio sam imati život. To sam stavio na prvo mjesto. To je bio moj cilj“.

„Jako su mi bitni prijatelji koje imam kao i moja obitelj. Želio sam biti siguran da te veze neću izgubiti. Zahvaljujući tim ljudima ja sam ovo što jesam. I to mi je bitnije od ganjanja hollywoodskih snova“, nastavio je Hartnett koji je na kraju poentirao riječima: „Najponosniji sam na činjenicu da sam otac troje djece. Još uvijek mogu dobro obavljati svoj posao a kako ću stariti tako će likovi koje glumim postajati sve interesantniji“.

Komentiraj