EPA/IVAN SEKRETAREV

Jordanski kralj Abdulah II. se sastao s Putinom u Moskvi

Jordanski kralj Abdulah II. sastao se u utorak navečer u Kremlju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, s kojim je o gorućem sirijskom pitanju razgovarao u prigodi aeronautičkog sajma Maks-2015. na kojemu su izložena najveća postignuća ruske vojne industrije.

“Moramo pronaći rješenje u Siriji, vaša uloga i uloga vaše zemlje je ondje važna i presudna za dogovor sukobljenih strana”, rekao je kralj, kojemu je ovo 14. posjet Rusiji otkako je stupio na prijestolje.

Ruski predsjednik je pak rekao da je “sretan što se sastao (s jordanskim kraljem) u okviru sajma Maks-2015.”

Predstavnici sirijske oporbe koju Damask tolerira od nedjelje su u Moskvi gdje razgovaraju o sirijskoj krizi koja je 600.000 Sirijaca nagnala da izbjegnu u Jordan, navodi UN-ovo Visoko povjereništvo za izbjeglice.

Moskva, zasad bez uspjeha, pokušava pridobiti zemlje u susjedstvu za uspostavu proširene koalicije koja bi uključivala sirijsku vojsku radi borbe sa skupinom Islamskom državom u Siriji i u Iraku.

Na sajmu Maks-2015. izlaže više od 700 tvrtki iz Rusije i tridesetak zemalja svijeta.

Na sajmu će biti pokazan i Suhoj T-50, ‘nevidljivi’ zrakoplov 5. generacije konstruiran u suradnji s Indijom koji će se 2016. početi koristiti u ruskoj vojsci.

Komentiraj