Nel Pavletic/PIXSELL

JOJ MEDIA: Najavljen razvoj “Novog lista” uz poštovanje dosadašnje uređivačke politike

Iz tvrtke JOJ Media Housea.s priopćeno je u četvrtak da su se dogovorili o pojedinostima transakcije stjecanja većinskih udjela u “Novom listu”, “Glasu Istre” i “Zadarskom listu”, a predsjednik Odbora direktora Richard Flimel poručio je da žele osigurati potrebne uvjete za daljnji razvoj tih medija poštujuću dosadašnju uređivačku politiku.

“Naša je strategija ulagati u kompanije u ovoj branši te nam je iznimno drago da smo se dogovorili o detaljima vezanim uz planirano ulaganje u ‘Novi list’ i time stvorili kvalitetne temelje da poslovanje proširimo i na Hrvatsku. Vjerujem da svojim kapitalom možemo pridonijeti još kvalitetnijemu i boljem radu tih renomiranih medijskih kuća u Hrvatskoj, od kojih se s pravom očekuje da i dalje budu vodeći regionalni mediji. Istodobno, uvažavajući i poštujuću dosadašnju uređivačku politiku tih medija, naš je cilj osigurati potrebne uvjete za njihov daljnji razvoj”, izjavio je, prenosi se u priopćenju, predsjednik Odbora direktora JOJ Media Housea.s Richard Flimel.

U priopćenju se kaže da je JOJ Media Housea.s vodeća medijska kuća u srednjoj i istočnoj Europi i ima podružnice u Slovačkoj, Češkoj i Austriji. Kao najveća medijska kuća u Slovačkoj, poziciju gradi u području televizijskog emitiranja i produkcije, outof home (outdoor) advertisinga, online portala i radijske produkcije. Također, vodeća je kuća u području outof home (outdoor) advertisinga u Češkoj i druga najveća u Austriji. Zapošljava oko 500 djelatnika, a 2014. godine ostvarila je konsolidirane prihode od 142 milijuna eura, kaže se u priopćenju.

Predsjednik Uprave “Novog lista” Neven Klarin obavijestio je u srijedu predstavnike radnika i redakcije tog lista o promjeni njegove vlasničke strukture. Rekao je da je prodaja većinskoga vlasničkog udjela od 80,3 posto dionica tvrtki JOJ Media “gotova stvar, ali ugovori su još u fazi potpisivanja”.

Komentiraj